Skip to main content
Gourmetbox - KERST -2022
Gourmetbox - KERST -2022

Gourmetbox - KERST -2022

Complete box met 8 feestelijke receptjes voor op het gourmetstel

4.3
(58)
Allergènes:
Orge
Seigle
Blé
Œuf
Gluten
Lait (contient du lactose)
Soja
Moutarde
Céleri

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation1 heure 15 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

1 pièce(s)

Baguette

(Contient: Orge , Seigle, Blé Peut contenir: Moutarde, Fruits à coque, Céleri, Graines de sésame, Soja, Œuf, Lait (contient du lactose))

65 g

Beurre doux

15 g

Ciboulette, aneth et persil frais

2 pièce(s)

Burger de sanglier

2 pièce(s)

Mini-pain à hamburger

2 pièce(s)

Saucisse de porc au sel marin et au poivre

2.5 pièce(s)

Nuggets végétariens

40 g

Chutney d'oignon

100 g

Fromage à raclette

60 g

Crevettes

½ pièce(s)

Cabillaud mariné au citron et au romarin

2 pièce(s)

Gousse d'ail

150 g

Dés de pommes de terre

¼ paquet(s)

Pâte à cookies au caramel salé

(Contient: Œuf, Gluten, Lait (contient du lactose), Soja Peut contenir: Fruits à coque, Graines de sésame)

½ pièce(s)

Pomme

75 g

Yaourt à la grecque

(Contient: Lait (contient du lactose))

0.51 cc

Cannelle en poudre

30 g

Mâche

20 g

Noix concassées

65 g

Tomates cerises rouges

2 pièce(s)

Œuf

25 g

Fromage à la grecque

(Contient: Lait (contient du lactose))

50 g

Mayonnaise

(Contient: Œuf, Moutarde)

50 g

Yaourt entier bio

½ pièce(s)

Citron

½ sachet(s)

Épices pour BBQ

½ pièce(s)

Mini-concombre

50 g

Passata

½ pièce(s)

Poivron rouge pointu

60 g

Sauce cocktail

½ pièce(s)

Courgette

65 g

Champignons

40 g

Dip de caponata

(Contient: Céleri)

60 g

Sauce à la cacahuète

1 pièce(s)

Poire

50 g

Dés de poulet saté

Ingrédients à avoir chez soi

à votre goût

Poivre et sel

à votre goût

Huile d'olive

1 cc

Moutarde

1 cs

Huile d'olive

1 cs

Huile d'olive vierge extra

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kJ)16772 kJ
Énergie (kcal)4009 kcal
Graisses286.6 g
dont saturés100 g
Glucides217 g
dont sucres108.1 g
Fibres28.2 g
Protéines133.8 g
Sel10.2 g
Potassium240 mg
Calcium63.5 mg
Iron0.3 mg

Ustensiles

Bol
Râpe
Grand bol
Fouet
Saladier

Instructions

Visduo van kabeljauw en garnalen
1

1. Voorbereiden

Snijd de gemarineerde kabeljauw in blokjes van ongeveer 2 - 3 cm.

Pers 1 teentje knoflook of snijd fijn. Meng de knoflook in een kom met 1 el olijfolie (zie Tip) en voeg de garnalen toe. Meng goed, dek af en zet in de koelkast tot gebruik.


2. Bakken (aan tafel)

Bak de garnalen en kabeljauw op de bakplaat gaar (zie Tip).

Conseil: Tip 1: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak toe aan de garnalen. Tip 2: Serveer de vis eventueel met de citroen-yoghurtsaus die je maakt bij de aardappelblokjes. Of besprenkel naar smaak met het sap van de citroen.

Aardappelblokjes met raclettekaas
2

1. Voorbereiden

Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd vervolgens de citroen in partjes. Meng in een kom de mayonaise, de volle yoghurt en citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kom de aardappelblokjes met 1 1/2 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de blokjes over een ovenschaal en bak ze 10 minuten in de oven, ze hoeven nog niet gaar te zijn als de uit de oven komen.


2. Bakken (aan tafel)

Bak de aardappelblokjes in een pannetje tot goudbruin en gaar (zie Tip). Leg er vervolgens een plakje raclettekaas op en bak onder de gril tot gesmolten. Serveer met de yoghurt-citroenmayonaise.

Conseil: Voeg voor nog meer smaak 1 tl van de kruidenboter bij de aardappelblokjes in het pannetje, roer goed door.

Gemengde groenten
3

  1. Groenten snijden

Halveer de courgette in de lengte en snijd in repen. Snijd vervolgens in kleine blokjes. Snijd de puntpaprika in reepjes. Snijd de champignons in dunne plakjes.


  1. Groenten op smaak brengen

Meng in een grote kom per persoon: 1/2 tl BBQ-rub en 1/2 el olijfolie (zie Tip). Voeg de groenten bij de kruidenolie in de kom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.


  1. Serveren (aan tafel)

Bak de groenten in het pannetje tot gaar.

Conseil: Let op: de BBQ-rub is licht pittig. Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder, of houd een schaaltje groenten zonder kruiden apart.

Vlees- en vegakwartet met kipsaté, kipworstjes, vegetarische nuggets  en wildzwijnburgers met uienchutney
4

1. Voorbereiden

Verhit de satésaus vlak voor je aan tafel gaat. Serveer de vlees-, vis- en vega-opties op tafel met de wiskeysaus en satésaus.


2. Bakken (aan tafel)

Bak de varkensworstjes en kipsaté blokjes tot gaar. Bak de vegetarische nuggets goudbruin (zie Tip). Bak wildzijnburgers tot gaar (zie Tip). Leg de raclette kaas in een pannetje en bak tot gesmolten. Maak met de wildzwijnburger of de vegetarische nuggets, de mini-hamburgerbol, de uienchutney, raclette kaas en een paar blaadjes sla een burger.

Conseil: Tip 1: Serveer de kipworstjes met de citroen-yoghurtsaus die je maakt bij de aardappeltjes. Tip 2: De wildzwijnburger krimpt tijdens het bakken. Druk hem met je spatel een beetje plat op de bakplaat. Tip 3: Bak de wildzwijnburgers eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je vlees het liefst eet.

Zelfgemaakte kruidenboter met een baguette
5

1. Voorbereiden

Haal de roomboter uit de koelkast (zie Tip). Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Pluk de blaadjes peterselie en dille van de takjes en snijd deze zeer fijn. Snijd of knip de bieslook fijn.


2. Afbakken

Bak de baguette 12 – 15 minuten in de oven. Meng in een kom de roomboter, knoflook en 2/3 van de verse kruiden met een vork tot kruidenboter. Breng op smaak met peper en zout.


3. Serveren (aan tafel)

Snijd de baguette in dunne plakken en serveer met de kruidenboter.

Conseil: TIp 1: Is de boter nog erg hard? Doe deze in een ovenbestendige schaal kort in de oven, tot de boter zacht maar niet gesmolten is. Tip 2: Je kan ook een handmixer gebruiken om de kruidenboter nog sneller te mengen.

Perencrumble
6

1. Voorbereiden

Schil of was de peren. Verwijder het klokhuis van de peren en snijd in blokjes (zie Tip). Meng de peer in een grote kom met per peroon 1/4 tl kaneel, 1/2 tl citroensap en de walnootstukjes. Verkruimel het koekdeeg en bewaar apart tot serveren (zie Tip).


2.Bakken (aan tafel)

Vul een gourmetpannetje met het peermengsel en bak tot de peren gaar zijn. Bedek met een laagje verkuimeld koekdeeg en bak tot het koekdeeg bruin kleurt. Laat de crumble even afkoelen zodat het koekdeeg hard kan worden. Serveer met een lepel Griekse yoghurt.

Conseil: Tip 1: Houd je wat van het peermengsel over? Verwerk het de volgende dag in je ontbijt, bijvoorbeeld bij de yoghurt. Tip 2: Bewaar het koekdeeg tot je het gaat verkruimelen in de koelkast. Dat maakt het verkruimelen makkelijker. Je gebruikt maar de helft van het koekdeeg. Volg de instructies op de verpakking om van de rest van het deeg koekjes te bakken.

Scrambled shakshuka
7

1. Shakshuka-saus voorbereiden

Meng in een kom de passata met de caponata-dip en een mespuntje bbq-rub. Breng op smaak met peper en zout.


2. Eieren kloppen

Klop de eieren los in een kom. Breng flink op smaak met peper en zout. Verkruimel de witte kaas.


3. Bakken (aan tafel)

Schep 2 el shakshuka-saus in een pannetje. Verdeel 2 el van de geklopte eieren over de saus. Bak 8 - 10 minuten. Garneer met een beetje witte kaas.

Conseil: Hou je niet van shakshuka? Bak dan een mini-boerenomelet door wat groenten te bakken in je pannetje met het eimengsel en witte kaas. De shakshukasaus kan je dan gebruiken als topping voor je mini-omelet.

Salade maken
8

  1. Salade maken

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer halve maantjes van 1 cm dik. Schil of was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Halveer de cherrytomaten. Meng in een saladekom 1/2 el per persoon van de yoghurt-citroenmayonaise en de overige verse kruiden. Meng de appel, komkommerblokjes, cherrytomaten en de veldsla in de saladekom door de dressing en breng op smaak met peper en zout (zie Tip).


2.Serveren (aan tafel)

Serveer de salade in een saladekom aan tafel.

Conseil: Houd eventueel wat veldsla apart voor op de mini-burgertjes.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Preisoep met zalm en kamutbroodje

Preisoep met zalm en kamutbroodje

Goed gevulde maaltijdsoep met pijnboompitten
Parelcouscoussalade met gegrilde halloumi

Parelcouscoussalade met gegrilde halloumi

Warme salade van parelcouscous met gele biet, cranberry’s en rozijnen
Parelcouscoussalade met knapperige pecannoten

Parelcouscoussalade met knapperige pecannoten

Warme salade van parelcouscous met gele biet, cranberry’s en rozijnen
Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Rodekoolstamppot met walnoten en gehaktballen

Rodekoolstamppot met walnoten en gehaktballen

Je draait zelf de gehaktballen!
Volkoren pitabrood met falafelburgers, frisse salade en romige yoghurtsaus

Volkoren pitabrood met falafelburgers, frisse salade en romige yoghurtsaus

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Salade van gegrilde courgette, geitenkaas en peer met kikkererwten

Salade van gegrilde courgette, geitenkaas en peer met kikkererwten

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Spaghetti bolognese met linzen, cherrytomaten en feta

Spaghetti bolognese met linzen, cherrytomaten en feta

Een combinatie van spaghetti uit Italië en feta uit Griekenland
Kipgehakt met groenten, Thaise basilicum en gadogado-saus

Kipgehakt met groenten, Thaise basilicum en gadogado-saus

Het kipgehakt is gekruid met Oosterse kruiden
Radijsstamppot met runderworst, gebakken appel en sjalot

Radijsstamppot met runderworst, gebakken appel en sjalot

Extra in de 5-maaltijdenbox
Kokossoep met Thaise basilicum en noedels

Kokossoep met Thaise basilicum en noedels

Geserveerd met cashewnoten en een eitje
Paddenstoelenrisotto van orzo met knapperige walnoten

Paddenstoelenrisotto van orzo met knapperige walnoten

met smaakvolle grana padano
Farfalle met warmgerookte Schotse zalm en grana padano

Farfalle met warmgerookte Schotse zalm en grana padano

Op smaak gebracht met een fris citroentje
Hamburgertjes met gebakken rosevalaardappelen en tomatensalade

Hamburgertjes met gebakken rosevalaardappelen en tomatensalade

met tomaten in verschillende kleurtjes
Regenboogkrieltjes met gele biet, avocado, feta en amandelen

Regenboogkrieltjes met gele biet, avocado, feta en amandelen

Deze bijzondere krieltjes hebben een nootachtige smaak
Couscous met gegrilde groenten, kikkererwten en fetablokjes

Couscous met gegrilde groenten, kikkererwten en fetablokjes

Lauwwarme salade die je naar wens warm of koud kunt serveren
Platbroodpizza’s met groenten en oude kaas

Platbroodpizza’s met groenten en oude kaas

Een snelle pizza met een flinterdunne bodem
Orzo met kabeljauw, champignons en prei

Orzo met kabeljauw, champignons en prei

Gegarneerd met pijnboompitten
Gevulde kiprolletjes met bospaddenstoelenpesto, salade en krieltjes

Gevulde kiprolletjes met bospaddenstoelenpesto, salade en krieltjes

De salade krijgt een frisse smaak door de appel, komkommer en bosui
Oosters vispakketje met gestoomde broccoli en rijst

Oosters vispakketje met gestoomde broccoli en rijst

Heerlijk vol van smaak met knapperige groenten

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Filet mignon de porc en sauce au jus de veau

Filet mignon de porc en sauce au jus de veau

gratin de pommes de terre, mesclun et sauce miel-moutarde
Flammkuche garnie de poire, fromage bleu et lardon

Flammkuche garnie de poire, fromage bleu et lardon

servie avec une salade de potimarron rôti et d'endive rouge
Filet mignon au lard et sauce crémeuse aux champignons

Filet mignon au lard et sauce crémeuse aux champignons

accompagnés d'une purée de pommes de terre et de brocolis rôtis
Soupe crémeuse au poulet et lait de coco

Soupe crémeuse au poulet et lait de coco

pak-choï, carotte et pommes de terre
Cassolette de poisson de luxe au vin blanc

Cassolette de poisson de luxe au vin blanc

Avec du fenouil et des pommes de terre rôties
Filet de porc aux orecchiette

Filet de porc aux orecchiette

Avec de la sauce à la crème et aux champignons et de la roquette
Filet de saumon poché et haricots verts

Filet de saumon poché et haricots verts

accompagnés de grenailles, garnis de citron, d’aneth et de câpres
Mijoté de veau au chutney de canneberges et frites au four

Mijoté de veau au chutney de canneberges et frites au four

servi avec une salade d'endive à la poire
Gratin de poisson au cabillaud, lieu noir, saumon et crevettes

Gratin de poisson au cabillaud, lieu noir, saumon et crevettes

servi avec du poireau, du fenouil et une purée de pommes de terre
Cuisse de canard confite et risotto aux champignons

Cuisse de canard confite et risotto aux champignons

servis avec une salade de pois mange-tout à l'orange
Steak de thon en croûte de sésame

Steak de thon en croûte de sésame

broccolini, riz sauté relevé et mayo à la sriracha
Brunch de Pâques : tarte saumon-courgettes, œufs à la coque, asperges et jus d'orange

Brunch de Pâques : tarte saumon-courgettes, œufs à la coque, asperges et jus d'orange

salade poire-courgettes, chausson aux pommes, chèvre frais, confiture et petits pains
Salade de riz et émincés végétariens en sauce teriyaki

Salade de riz et émincés végétariens en sauce teriyaki

mangue, germes de soja et cacahuètes salées
Bolognaise gourmande avec burrata et basilic

Bolognaise gourmande avec burrata et basilic

spaghetti frais et Parmigiano Reggiano
Filet de poulet mariné en sauce hollandaise

Filet de poulet mariné en sauce hollandaise

grenailles au romarin, asperges et mini-tomates roma rôties
Grillades mixtes : souvlaki et keftas

Grillades mixtes : souvlaki et keftas

accompagnées d’une salade d’orzo, d’un mini-pain turc et de tzatziki
Mijoté de veau et purée de pommes de terre

Mijoté de veau et purée de pommes de terre

préparé avec des lardons, des champignons blonds, accompagné d'une salade
Poulet poché sauce au thon

Poulet poché sauce au thon

Avec du pain au levain
Filet mignon de porc et sa sauce à l'orange et au miel

Filet mignon de porc et sa sauce à l'orange et au miel

servi avec des carottes glacées
Chakchouka au fromage de chèvre frais

Chakchouka au fromage de chèvre frais

persil frisé et petit pain aux drêches

Menu de la semaine : découvrez nos recettes

Filet de saumon en sauce crémeuse à la ciboulette

Filet de saumon en sauce crémeuse à la ciboulette

purée de pomme de terre et salade de tomate & concombre
Salade de couscous perlé au poulet et dés de fromage aux herbes

Salade de couscous perlé au poulet et dés de fromage aux herbes

concombre, poivron et mâche
Orzo à la Fata Morgana

Orzo à la Fata Morgana

bœuf haché et épices du Moyen-Orient
Pain façon hot-dog et salade de pomme

Pain façon hot-dog et salade de pomme

aux oignons caramélisés, frits et chutney d'oignon
Saucisse fumée et choucroute des brouillards aux lardons

Saucisse fumée et choucroute des brouillards aux lardons

purée de pommes de terre et pomme de la sorcière
Bowl burrito garni de steak, avocat & salsa

Bowl burrito garni de steak, avocat & salsa

nachos au fromage, riz assaisonné et crème aigre
Pain de viande fusion et nouilles udon en sauce au curry-lait de coco

Pain de viande fusion et nouilles udon en sauce au curry-lait de coco

une seule recette, des saveurs en plus pour les parents !
Saucisses végé et crème aigre au zaatar à l'ail

Saucisses végé et crème aigre au zaatar à l'ail

légumes rôtis, grenailles et persil
Émincés de steak en sauce douce au sésame et oignons frits

Émincés de steak en sauce douce au sésame et oignons frits

riz jasmin, carotte et courgette
Flammekueche à l'italienne, potion de crème de basilic et mozzarella

Flammekueche à l'italienne, potion de crème de basilic et mozzarella

lambeaux de courgette et salade de tomate & roquette
Tacos au bœuf haché sur coquilles de tortillas croustillantes

Tacos au bœuf haché sur coquilles de tortillas croustillantes

salsa, crème aigre et épices mexicaines
Bowl de boulgour au portobello & harissa et sauce au yaourt épicée

Bowl de boulgour au portobello & harissa et sauce au yaourt épicée

pois chiches fumés et salade de tomate & concombre
Tarte flambée préférée de Max & Moritz

Tarte flambée préférée de Max & Moritz

mozzarella, pomme et poireau
Fondue au fromage, boulettes de cerf et crudités

Fondue au fromage, boulettes de cerf et crudités

broccolini bardé de lard et chou-fleur rôti
Soupe de nouilles aux crevettes façon laksa et basilic thaï

Soupe de nouilles aux crevettes façon laksa et basilic thaï

bouillon aromatisé à la coco, courgette et citronnelle fraîche
Filet de cabillaud en beurre aux câpres et malfadine à la salicorne

Filet de cabillaud en beurre aux câpres et malfadine à la salicorne

brocoli, citron et épices siciliennes
Poulet au jambon serrano et grenailles au parmesan

Poulet au jambon serrano et grenailles au parmesan

dip de bruschetta, salade d'aubergine & roquette
Mijoté d'outre-tombe à la saucisse de porc au cheddar

Mijoté d'outre-tombe à la saucisse de porc au cheddar

frites au four et salade de chicon fantôme
Émincés végés façon poulet en sauce curry-cacahuètes

Émincés végés façon poulet en sauce curry-cacahuètes

riz, haricots plats et chutney de mangue
Hachis Parmentier de porc gratiné au gouda

Hachis Parmentier de porc gratiné au gouda

courgette, poivron et maïs