topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mac & cheese met pompoen

Mac & cheese met pompoen

Met spinazie en verse tijm

'Mac & cheese', oftewel macaroni met kaas, is een Amerikaanse klassieker en ultiem comfort food: heerlijk romig, met lekker veel kaas. Onze versie is perfect voor de herfst, omdat je de saus maakt met hét ingrediënt van het seizoen: pompoen.

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Rigatoni

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Mosterd, Eieren)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 bosje(s)

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

1 tl

Paprikapoeder

150 gram

Pompoenblokjes

75 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Geraspte oude kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

75 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2853 kJ
Energie (kcal)682 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd11.4 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers9 g
Vezels7 g
Eiwitten27 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Oven
Pan met deksel
Maatbeker
Staafmixer
Ovenschaal
Bord

Instructies

Rigatoni koken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de rigatoni en kook, afgedekt, 13 – 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Bewaar wat van het kookvocht. Snijd ondertussen de ui fijn. Pers de knoflook of snijd fijn en ris de blaadjes tijm van de takjes.

Pompoen koken
2

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui, de knoflook en het paprikapoeder 1 – 2 minuten. Voeg de pompoenblokjes en 3/4 van de tijm toe en roerbak 4 – 6 minuten. Voeg daarna de melk en de bouillon toe en laat, afgedekt, 8 – 11 minuten koken, of tot de pompoen zacht is.

Saus maken
3

Haal de pan met pompoen van het vuur en giet de inhoud in een maatbeker. Pureer met een staafmixer. Maak de saus eventueel dunner door kookwater van de pasta toe te voegen.

Mengen
4

Giet de saus terug in de soeppan. Voeg de spinazie, 3/4 van de oude kaas, 3/4 van de cheddar en de rigatoni toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

Oven
5

Schep het mengsel in een ovenschaal en strooi de overige kaas erover. Bak de pastaschotel 10 – 15 minuten in de oven, of tot de bovenkant mooi bruin is.

Serveren
6

Haal de pastaschotel uit de oven en schep de mac & cheese op de borden. Garneer met de overige tijm.