Linzen-parelcouscoussalade met rodebietencréme
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linzen-parelcouscoussalade met rodebietencréme

Linzen-parelcouscoussalade met rodebietencréme

met geitenkaas, appel en dille

Rood, oranje, groen of bruin – linzen zijn er in verschillende kleuren. Ze zitten allemaal boordevol ijzer, vezels en eiwitten en worden vaak als vleesvervanger gebruikt. Om er naast een voedzame maaltijd ook een kleurrijk én smaakvol feestje van te maken, maak je een rodebietencrème. De zoete smaak past perfect bij het hartige karakter van de geitenkaas en de appel zorgt voor een frisse noot. Laat je ons weten of het in de smaak viel?

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

40 gram

Parelcouscous

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Limoen

5 gram

Walnootstukjes

½ stuk(s)

Appel

125 gram

Gekookte rode bieten

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Yoghurt-tahinsaus

20 gram

Veldsla

50 gram

Verse geitenkaas

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

125 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Honing

1 el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)219 kcal
Energie (kJ)916 kJ
Vetten12.4 g
waarvan verzadigd1.9 g
Koolhydraten20 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels6.2 g
Eiwitten3.4 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hoge kom
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Parelcouscous koken
1

• Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

• Laat de linzen uitlekken.

Snijden en hakken
2

• Snipper de rode ui en pers de helft van de limoen uit. Snijd de andere helft in parten.

• Hak de walnootstukjes grof. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in smalle partjes.

• Snijd de rode biet in grove stukken.

• Hak de dille grof

Bietencrème maken
3

• Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin.

• Pureer de biet met de yoghurt-tahinsaus, peper en zout en per persoon 1/2 el limoensap, 1/2 el honing en een 1/2 el extra vierge olijfolie in een hoge kom met de staafmixer tot een gladde saus.

• Voeg de linzen, appel, ui, de overige extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn toe aan de parelcouscous. Schep om.

Tip: De saus in dit gerecht maak je van yoghurt en tahin. Tahin is een sesampasta die je kunt vergelijken met pindakaas, maar dan gemaakt van sesamzaad. Het is rijk aan ijzer, calcium en goede vetten. Deel

Serveren
4

• Verdeel de veldsla en de parelcouscous-linzensalade over de borden. Garneer met de geitenkaas, geroosterde walnootstukjes, dille en limoenpartjes. Serveer met de rodebietencrème.