Skip to main content
Witte grillkaas met kruidige yoghurtsaus

Witte grillkaas met kruidige yoghurtsaus

met rijst, champignons en paprika

4.2
(2,4K)

Witte grillkaas is gemaakt van geiten-, koe- én schapenmelk. Door zijn hoge smeltpunt is deze van origine Cypriotische kaas zeer geschikt om te grillen.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

75 gram

Witte langgraanrijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

65 gram

Witte grillkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

65 gram

Champignons

½ stuk(s)

Citroen

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ stuk(s)

Paprika

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3138 kJ
Energie (kcal)750 kcal
Vetten36.9 g
waarvan verzadigd24.1 g
Koolhydraten75.2 g
waarvan suikers12.1 g
Vezels10.4 g
Eiwitten26.7 g
Zout2.8 g
Potassium335.9 mg
Calcium20.5 mg
Iron0.2 mg
Pan met deksel
Hapjespan
Keukenpapier
Kom

Instructies

Rijst koken
1
  • Snipper de helft van de ui. Snijd de andere helft in ringen.
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur. Fruit de gesnipperde ui 2 - 3 minuten.
  • Voeg de rijst toe en bak 2 minuten mee. Verkruimel het bouillonblokje erboven. 
  • Voeg voldoende water toe en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Groenten bakken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Dep de grillkaas droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 1 - 2 cm.
  • Snijd de champignons in kwarten. Pers de citroen uit. Snijd de paprika en rode puntpaprika in dunne reepjes.
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de overige ui 3 - 4 minuten.
  • Voeg de champignons, paprika, rode puntpaprika en Midden-Oosterse kruiden toe en bak 6 - 8 minuten mee.
  • Voeg 1 tl citroensap per persoon toe en breng op smaak met peper en zout.
Grillkaas bakken
3
  • Snijd de bladpeterselie fijn.
  • Meng in een kom de helft van de bladpeterselie met de yoghurt, de extra vierge olijfolie en 1 tl citroensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een pan met anti-aanbaklaag zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de grillkaas in 3 - 4 minuten rondom goudbruin (zie Tip).

Tip: Bak de grillkaas pas als de rest van het gerecht klaar is en serveer direct na het bakken, want dan is hij op zijn best: lekker mals en krokant!

Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden en schep de groenten erbovenop.
  • Leg de grillkaas op de groenten.
  • Garneer met de yoghurtsaus en de overige bladpeterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders