Vandaag maak je geen lasagne van de verse lasagnebladen, maar gebruik je ze voor cannelloni. Een Italiaans gerecht dat lijkt op lasagne, maar in plaats van laagjes maak je rolletjes. De volle saus met mascarpone en bloem rol je in een half lasagneblad. Daarna top je het af met kaas en laat je deze smelten in de oven. Om je vingers bij af te likken!
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
125 g
Champignons
1 pièce(s)
Gousse d'ail
100 g
Épinards
200 g
Passata
125 g
Feuilles de lasagne fraîches
25 g
Gouda râpé
(Contient: Lait (contient du lactose))
45 g
Mascarpone
½ sachet(s)
Épices italiennes
½ cs
Huile d'olive
¼ pièce(s)
Cube de bouillon de légumes à faible teneur en sel
à votre convenance
Poivre et sel
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel om de lasagne bladen te blancheren (zie TIP). Snijd de champignons heel fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Je blancheert de lasagnebladen zodat ze gemakkelijker gaar worden in de oven.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 1 minuut en voeg dan de fijngesneden champignons toe. Bak de champignons in 4 – 5 minuten zacht en voeg dan 2/3 van de spinazie in delen toe (de rest gebruik je in stap 4). Bak de spinazie 2 – 3 minuten mee, of totdat de bladeren geslonken zijn. Leg het geheel in een vergiet een laat afkoelen tot gebruik.
Meng de mascarpone en de helft van de belegen kaas in een kom. Meng het geheel goed door en breng op smaak met peper en zout. Voeg de passata toe aan dezelfde hapjespan op middelhoog vuur en meng met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon, 1/4 bouillonblokje per persoon, 1 1/2 tl Italiaanse kruiden per persoon en 2 el water per persoon. Kook het geheel 4 – 5 minuten.
Snijd ondertussen de lasagnebladen in de breedte door de helft zodat je verschillende stroken van ongeveer 15 cm lang krijgt. Blancheer de lasagnebladen 3 minuten in pan met deksel. Leg de stroken op een snijplank en verdeel eerst het mascarpone–kaasmengsel erover. Leg dan de overige rauwe spinazie erop en verdeel vervolgens het spinazie-champignonsmengsel erover. Rol ze daarna op.
Schenk een dun laagje saus in de ovenschaal en leg de cannelloni hierop. Giet vervolgens de rest van de saus over de cannelloni rolletjes. Probeer alle lasagnebladen te bedekken. Bestrooi met de overige kaas. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en bak de cannelloni 25 - 35 minuten, verwijder na 15 minuten het aluminiumfolie.
Schep de cannelloni uit de schaal en verdeel over de borden.