Filet de poulet et purée de carotte au paprika fumé
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Filet de poulet et purée de carotte au paprika fumé

Filet de poulet et purée de carotte au paprika fumé

épinards et une sauce aux herbes

Vous n'avez pas utilisé tous les épinards ? Préparez dans ce cas un smoothie à la banane, au lait de coco et graines de chia avec le reste.

Tags:
Calorie Smart
Famille

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation35 minutes
Cuisson25 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

2 pièce(s)

Carotte

3 pièce(s)

Gousse d'ail

50 g

Lentilles rouges fendues

0.51 cc

Paprika fumé en poudre

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive vierge extra

½ cs

Beurre [végétal]

à votre goût

Poivre et sel

125 ml

Bouillon de légumes à faible teneur en sel

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Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)523 kcal
Énergie (kJ)2189 kJ
Graisses23 g
dont saturés7 g
Glucides34 g
dont sucres12 g
Fibres0.3 g
Protéines37 g
Sel2 g

Ustensiles

Casserole avec couvercle
Bol
Poêle
Papier aluminium
Mixeur plongeant

Instructions

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Schrap de wortels, snijd ze in de lengte doormidden en vervolgens in halve maantjes. Snijd de ui en de knoflook fijn.

Groenten bereiden
2

Verhit 1/2 el olijfolie in een pan met een deksel op middelhoog vuur en bak de ui en wortel 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens de linzen en de bouillon toe. Laat 15 - 20 minuten afgedekt op middelhoog vuur koken. Breng op smaak met peper (de bouillon is al zout genoeg).

Saus maken
3

Snijd de verse dille en bieslook fijn. Meng in een kom de yoghurt, dille en bieslook en breng op smaak met peper en zout.

Kip bakken
4

Verhit, als de puree nog 12 minuten moet koken, 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip 4 - 5 minuten per kant, of tot deze goudbruin is aan de buitenkant en wit aan de binnenkant. Haal de kip uit de pan, leg op een bord en breng op smaak met zout en peper. Dek vervolgens af met aluminiumfolie. Bak vervolgens de spinazie en knoflook in dezelfde koekenpan en roerbak 1 - 2 minuten tot de spinazie is geslonken.

Conseil: Vous pouvez faire une entaille dans le poulet pour l'ouvrir et pour qu'il cuise plus rapidement.

Puree maken
5

Pureer de wortel en linzen tot een puree met een staafmixer. Voeg 1/2 el boter en 1/2 tl gerookt paprikapoeder per persoon toe. Breng op smaak met zout en peper. Zet opzij in de afgedekte pan.

Conseil: S'il y a des enfants à table, vous pouvez omettre le paprika fumé, car son goût est assez prononcé.

Serveren
6

Serveer de kipfilet in plakjes met de saus eroverheen en de spinazie en de wortelpuree erbij. Proef en voeg eventueel naar smaak peper en zout toe.

Conseil: Vous pouvez ajoutez un petit filet d'huile d'olive sur le poulet, mais cela sera plus calorique !