Kipburger met vadouvanmayonaise
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Kipburger met vadouvanmayonaise

en een grote salade

USP: Vadouvan mayo maakt alles beter!

Allergenen:
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)
Lupine
Gluten
Tarwe
Mosterd
Eieren
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipburger

½ head

Botersla

125 gram

Rode kerstomaten

1 stuk(s)

Mini-hamburgerbroodje

(Bevat Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Lupine, Gluten, Tarwe Kan bevatten Gluten, Soja, Noten, Eieren)

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

0.17 zakje(s)

Vadouvan

(Bevat Mosterd)

15 gram

Oude-kaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

½ el

Witte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2985 kJ
Energie (kcal)713 kcal
Energie (kJ)2985 kJ
Energie (kcal)713 kcal
Vetten49.96 g
Vetten49.96 g
waarvan verzadigd7.5 g
waarvan verzadigd7.5 g
Koolhydraten35.37 g
Koolhydraten35.37 g
waarvan suikers13.9 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels5.69 g
Vezels5.69 g
Eiwitten30.09 g
Eiwitten30.09 g
Zout2.6 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de kipburger 4-6 minuten per kant of totdat deze gaar is.
2
  • Pluk per persoon 2 bladen van de little gem om later op het broodje te gebruiken.
  • Snijd de rest van de little gem fijn.
  • Halveer de cherrytomaten.
3
  • Bak de hamburgerbol 4 - 5 minuten in de oven.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met 1/2 tl Vadouvan kruiden per persoon (zie TIP).
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de witte balsamicoazijn, mosterd en honing.

Tip: Eet je deze burger met kinderen? Dan kun je er eventueel voor kiezen om de Vadouvan kruiden niet toe te voegen of dit alleen voor volwassen te doen omdat het een vrij uitgesproken smaak heeft.

4
  • Meng de gesneden little gem en cherrytomaten met de dressing. Garneer de salade met de oude kaasblokjes en walnootstukjes.
  • Snijd de hamburgerbollen door en leg op elke bol de 2 little gem slabladen en een kipburger. Garneer met de Vadouvanmayonaise.