Kip-cheeseburgers met zoete rode ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip-cheeseburgers met zoete rode ui

Kip-cheeseburgers met zoete rode ui

Met geroosterde bataat en frisse salade

Een cheeseburger met frietjes, maar dan anders. De cheddar die je gebruikt komt van een familiebedrijf dat al meer dan 150 jaar kaas maakt en dat proef je! De scherpe smaak van de kaas gaat goed samen met de zoete smaak van de bataat en rode ui. De salade zorgt voor een frisse noot.

Labels:
Eet mij eerst
Chef's Choice
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Lupine

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Zoete aardappel

2 stuk(s)

Mini-hamburgerbol

(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine)

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Romaine sla

2 stuk(s)

Gekruide kipburger

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3535 kJ
Energie (kcal)845 kcal
Vetten42 g
waarvan verzadigd11.3 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers14 g
Vezels9 g
Eiwitten44 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Bataat bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bataat en snijd in plakken van ½ cm dik. Verdeel de bataat over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de helft van de olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de bataat 12 – 15 minuten in de oven. Bak de laatste 4 – 5 minuten de mini- hamburgerbollen mee.

Ui en tomaat bereiden
2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en fruit de rode ui 4 – 6 minuten op laag vuur of totdat ze de gewenste garing hebben. Haal uit de pan en bewaar apart in een kom. Snijd ondertussen de helft van de benodigde tomaat in plakken en de andere helft klein.

Salade mengen
3

Scheur de romainesla grof en meng met de kleingesneden tomaat in een saladekom. Besprenkel met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Kipburgers bakken
4

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde koekenpan en bak de kipburgers 8 – 10 minuten op middelhoog vuur, of tot ze gaar zijn. Keer regelmatig om.

Hamburgers maken
5

Haal ondertussen de bataat uit de oven. Verdeel de mini-hamburgerbollen over de borden en snijd ze open. Besmeer de onderkant met een laagje mosterd en beleg met wat romainesla, een plakje tomaat, wat rode ui en een kipburger. Bestrooi met de geraspte cheddar en leg de bovenkant erop.

Serveren
6

Serveer de burgers met de bataat en de overige salade.