topBanner
Kalfsburger caprese

Kalfsburger caprese

met broccoli-pestopuree

Lees meer

Jij maakt deze kalfsburger helemaal caprese-waardig door hem te beleggen met mozzarella en tomaat. Heb je nog basilicum in huis? Kruid hier je burger dan mee af!

Labels:FamilieLekker snel
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Kruimige aardappelen

200 gram

Broccolirijst

1 stuk(s)

Vleestomaat

1 stuk(s)

Pruimtomaat

1 bol(len)

Mozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Kalfsburger

50 ml

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3653 kJ
Energie (kcal)873 kcal
Vetten56.0 g
waarvan verzadigd24.0 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels9 g
Eiwitten41 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Ovenschaal
Aardappelstamper
Koekenpan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Voeg de laatste 3 minuten de broccolirijst toe. Giet af maar bewaar wat van het kookvocht.

2

Snijd ondertussen de vleestomaat en de pruimtomaat in plakken. Verdeel de vleestomaat en pruimtomaat in een ovenschaal en meng met 1/2 el olijfolie per persoon, 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, peper en zout. Bak de tomaat 10 - 12 minuten in de oven. Snijd de koemelkmozzarella in plakken.

3

Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kalfsburger 2 - 3 minuten per kant. Verdeel in de laatste minuut 2 plakjes koemelkmozzarella over de burgers en laat, afgedekt, smelten. Stamp de aardappelen en de broccolirijst met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de helft van pesto toe aan de puree en per persoon 1/2 el boter, een scheutje melk of wat kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.

4

Leg 2 plakjes van de gebakken tomaat op de burger. Meng de overige tomaat in de ovenschaal met de overige mozarella en pesto. Verdeel de pesto-broccoli puree over de borden. Leg de burger, inclusief bakvocht, erop en serveer met de tomaat mozzarella salade.