topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kalfsburger caprese

Kalfsburger caprese

met broccoli-pestopuree

Jij maakt deze kalfsburger helemaal caprese-waardig door hem te beleggen met mozzarella en tomaat. Heb je nog basilicum in huis? Kruid hier je burger dan mee af!

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

100 gram

Broccolirijst

½ stuk(s)

Coeur de boeuf tomaat

½ stuk(s)

Tomaat

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Kalfsburger

25 gram

Pesto genovese

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

5 ml

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

1 el

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)873 kcal
Energie (kJ)3653 kJ
Vetten56 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers9 g
Vezels10.8 g
Eiwitten41 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Ovenschaal
Aardappelstamper
Koekenpan met deksel

Instructies

Aardappelen koken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Voeg de laatste 3 minuten de broccolirijst toe.
  • Giet af maar bewaar wat van het kookvocht.
Snijden
2
  • Snijd ondertussen de vleestomaat en de pruimtomaat in plakken.
  • Verdeel de vleestomaat en pruimtomaat in een ovenschaal en meng met 1/2 el olijfolie per persoon, 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, peper en zout.
  • Bak de tomaat 10 - 12 minuten in de oven.
  • Snijd de koemelkmozzarella in plakken.
Puree maken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kalfsburger 2 - 3 minuten per kant.
  • Verdeel in de laatste minuut 2 plakjes koemelkmozzarella over de burgers en laat, afgedekt, smelten.
  • Stamp de aardappelen en de broccolirijst met een aardappelstamper tot een grove puree.
  • Voeg de helft van pesto toe aan de puree en per persoon 1/2 el boter, een scheutje melk of wat kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).
Serveren
4
  • Leg 2 plakjes van de gebakken tomaat op de burger.
  • Meng de overige tomaat in de ovenschaal met de overige mozarella en pesto.
  • Verdeel de pesto-broccoli puree over de borden.
  • Leg de burger, inclusief bakvocht, erop en serveer met de tomaat mozzarella salade.

Tip: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.