Italiaanse panzanellasalade met dubbele portie kipworstjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiaanse panzanellasalade met dubbele portie kipworstjes

Italiaanse panzanellasalade met dubbele portie kipworstjes

met pesto-krieltjes en croutons

.

Allergenen:
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Kipworstjes

½ stuk(s)

Pruimtomaat

60 gram

Rode cherrytomaten

2.5 gram

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

30 gram

Rucolamelange

10 gram

Rode pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4004 kJ
Energie (kcal)957 kcal
Vetten57 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers9 g
Vezels8 g
Eiwitten43 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 10 – 14 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. • Scheur de ciabatta in kleine stukken en meng ze in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout.

Bakken
2

• Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ciabattastukjes 6 – 8 minuten, of tot ze bruin en knapperig zijn. • Verhit de overige olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipworstjes in 2 – 3 minuten rondom bruin. Dek de pan af en bak 4 – 6 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om.

Panzanella maken
3

• Snijd de pruimtomaat en tomaat in grove stukken. Halveer de cherrytomaten. Snijd de basilicum fijn. • Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn. • Meng de rucola, radicchio, bladsla met alle tomaten, de basilicum en de croutons met de dressing. Breng de salade op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verhit de koekenpan die je hebt gebruikt voor de croutons opnieuw op middelhoog vuur. Voeg de krieltjes en rode pesto toe en bak nog 1 minuut. Verdeel de pesto-krieltjes en kipworstjes over de borden. Serveer de panzanellasalade ernaast