Skip to main content
Kabeljauw en papillote met paprikapesto en amandelschaafsel
Kabeljauw en papillote met paprikapesto en amandelschaafsel

Kabeljauw en papillote met paprikapesto en amandelschaafsel

met rucolasalade, geroosterde broccoli en venkel

Dit gerecht werk je af met amandelschaafsel voor een perfecte finishing touch. Wist je dat amandelen behoren tot de steenvruchtfamilie? Net als perziken en abrikozen!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
-30% koolhydraten
Allergenen:
Vis
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Noten
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat: Vis)

200 gram

Broccoli

⅓ stuk(s)

Venkel

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

20 gram

Rucola

20 gram

Paprikapesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten: Noten, Pinda's)

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Noten, Amandelnoten Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

1.5 el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2894 kJ
Energie (kcal)692 kcal
Vetten55.6 g
waarvan verzadigd7.7 g
Koolhydraten9 g
waarvan suikers5.3 g
Vezels9.8 g
Eiwitten33.8 g
Zout1.7 g
Potassium758.8 mg
Calcium143.6 mg
Iron2.3 mg

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Aluminiumfolie
Keukenpapier
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Snijd de venkelstelen van de venkel en houd apart. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes.
  • Voeg de broccoli, venkel en Italiaanse kruiden toe aan een grote kom en besprenkel met een flinke scheut olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om.
Groenten bakken
2
  • Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en rooster 10 minuten in de oven.
  • Dep de vis droog met keukenpapier. Leg elk stuk vis in een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm.
  • Verdeel de pesto en Peruaanse kruidenmix eroverheen. Breng op smaak met peper en zout en vouw de folie goed dicht.
  • Maak wat ruimte tussen de groenten, leg de vis ertussen en zet terug 12 - 15 minuten in de oven.
Amandelschaafsel roosteren
3
  • Snijd de bewaarde venkelstelen dun en voeg toe aan een saladekom.
  • Voeg de rucola, wittewijnazijn en 1/3 van de extra vierge olijfolie toe. Schep goed om.
  • Verhit ondertussen een pan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de Siciliaanse kruidenmix met de mayonaise en de overige extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de salade, de geroosterde groenten en de vis op borden.
  • Besprenkel de vis met de kruidenmayonaise en garneer met het amandelsschaafsel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Fondant aardappelen met kruidensaus

Fondant aardappelen met kruidensaus

met broccolini, geroosterd amandelschaafsel en granaatappelpitjes
Bijgerechten

Bijgerechten

met gratin, sperziebonen, doperwten en salade
Fondant aardappelen met vadouvanmayonaise

Fondant aardappelen met vadouvanmayonaise

met broccolini, geroosterd amandelschaafsel en granaatappelpitjes
Snelle pasta met gehaktballetjes

Snelle pasta met gehaktballetjes

met saus van paprikapesto en kerstomaten
Chocoladelavacakejes

Chocoladelavacakejes

met passievrucht en mascarpone-slagroom
Rollade wellington

Rollade wellington

met pastinaak-aardappelpuree, haricots verts en cranberryjus
Kabeljauwfilet met noedels en zwarte-bonenpasta

Kabeljauwfilet met noedels en zwarte-bonenpasta

met zoetzure komkommer, lente-ui en paprika
Risotto met venkel en gekruide varkensworst

Risotto met venkel en gekruide varkensworst

Met mascarpone en grana padano
Egg-wrap met warmgerookte zalm

Egg-wrap met warmgerookte zalm

met portobello en avocado-pestodip
Gebakken appel met rozijnen en stroopwafelkruimels

Gebakken appel met rozijnen en stroopwafelkruimels

Met kaneel, amandelen en zure room
Appelcrumble met kaneel en amandelen

Appelcrumble met kaneel en amandelen

Met verse room
Pompoen-geitenkaas wellington

Pompoen-geitenkaas wellington

met pastinaak-aardappelpuree, haricots verts en cranberryjus
Kip-kalkoengehaktballetjes met parelcouscous

Kip-kalkoengehaktballetjes met parelcouscous

en voor ouders: pikante yoghurtsaus met jalapeño en dille
Tomatengalette met witte kaas

Tomatengalette met witte kaas

met balsamicocrème en kleine salade
Rösti met geitenkaas en zure-roomsaus

Rösti met geitenkaas en zure-roomsaus

met kerstomatensalade met citroendressing en pompoenpitten
Gekonfijte eend in bladerdeeg op z'n Marokkaans

Gekonfijte eend in bladerdeeg op z'n Marokkaans

met witte kaas, amandelen en wortelsalade
Plantaardige fish sticks met patatjes en groenten

Plantaardige fish sticks met patatjes en groenten

en voor ouders: zelfgemaakte tartaarsaus en citroenpartjes
Spiegeleieren met serundeng-garnering en regenboogsla

Spiegeleieren met serundeng-garnering en regenboogsla

met limoenrijst, zoete-chilimayo en verse kruiden
Pizza bianca op flatbread met champignons

Pizza bianca op flatbread met champignons

met mozzarella, rucola en tomaat
Mediterrane kipfilet met geroosterde-wortelrisotto

Mediterrane kipfilet met geroosterde-wortelrisotto

met Parmigiano Reggiano, citroentijm en geroosterd amandelschaafsel

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla