Pour que le chou rouge conserve sa belle couleur à la cuisson, ajoutez-y un peu de vinaigre ou de jus de citron.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
1 pièce(s)
Oignon
½ pièce(s)
Pomme
2.5 pincée
Noix de muscade
100 g
Chou rouge râpé
0.51 cc
Cannelle en poudre
300 g
Pomme de terre
25 g
Gouda mi-vieux râpé
à votre convenance
Poivre et sel
1.5 cs
Beurre [végétal]
⅕ pièce(s)
Cube de bouillon de légumes à faible teneur en sel
5 ml
Lait [végétal]
1 cs
Vinaigre balsamique blanc
1 cs
Cassonade
1 cc
Moutarde
Snijd de ui fijn. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Rasp 1 mespuntje nootmuskaat per persoon met een fijne rasp.
Conseil: Le saviez-vous ? La pomme contient de la pectine, une fibre fermentescible qui agit favorablement sur la flore intestinale - qui a son tour favorise un bon taux de cholestérol et renforce le système immunitaire.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui met de helft van de nootmuskaat 2 – 3 minuten. Voeg daarna in delen de rodekool toe. Voeg dan de appelstukjes en 1 el witte balsamicoazijn per persoon toe en bak, afgedekt, 4 – 5 minuten op laag vuur.
Voeg per persoon: 120 ml water, 1 el bruine suiker, 1 tl kaneel en een flinke snuf zout toe. Roer goed door en kook het geheel, afgedekt, 45 minuten op middelhoog vuur, of tot de rodekool zacht is. Breng op smaak met peper en zout. Het kookvocht moet na afloop bijna helemaal ingekookt zijn. Roer regelmatig door en voeg eventueel extra water toe wanneer het te droog wordt.
Conseil: Si le chou rouge n'est pas encore assez tendre au bout de 45 minutes, faites-le cuire plus longtemps et ajoutez de l'eau si nécessaire.
Breng ruim water aan de kook met 1/2 bouillonblokje per persoon in een pan met deksel. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot puree. Voeg de geraspte belegen kaas, een scheutje melk en per persoon: 1/2 el roomboter en 1 tl mosterd toe aan de puree. Breng op smaak met peper, zout en de overige nootmuskaat.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de chipolata in 7 - 10 minuten gaar. Keer de worst regelmatig om.
Conseil: Si vous appréciez le jus, retirez la saucisse de la poêle après la cuisson et ajoutez-y 50 ml d'eau par personne. Faites-la réduire en remuant à feu moyen-vif.
Verdeel de rodekool en aardappelpuree met gesmolten kaas over de borden. Leg de chipolata erbij.
Conseil: Le saviez-vous ? Le chou rouge est l'un des légumes les plus riches en fibres. Avec les pommes de terre, ce plat en contient environ la moitié des AJR.