In dit recept poffen we de aubergine. Dat duurt misschien wat langer, maar betaalt zich dubbel en dwars terug in smaak. De oven doet in dit recept het meeste werk want ook de kip gaat de oven in. Ondertussen kun jij de aardappeltjes bakken en de labne op smaak brengen. Eet smakelijk!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Aubergine
1 tl
Midden-Oosterse kruidenmix
2 stuk(s)
Gemarineerde kipdrumsticks
½ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
250 gram
Vastkokende aardappelen
1 stuk(s)
Rode puntpaprika
¼ stuk(s)
Citroen
25 gram
Yoghurt-tahinsaus
(Bevat: Melk (inclusief lactose), Sesamzaad)
½ el
Olijfolie
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kleine kom de olijfolie met de Midden-oosterse kruiden en breng op smaak met peper en zout. Halveer de aubergine in de lengte, snijd het vruchtvlees kruislinks in en besprenkel met de kruiden-olie. Pak de helften afzonderlijk in met aluminiumfolie.
Verdeel de gemarineerde kipdrumsticks over de linkerkant van een bakplaat met bakpapier. Leg de aubergine op de rechterhelft van dezelfde bakplaat. Bak de kipdrumsticks en de aubergine 40 - 45 minuten in de oven, of tot ze bruin en gaar zijn. Draai de kipdrumsticks halverwege om.
Snipper ondertussen de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de Turkse rode puntpaprika en snijd de puntpaprika in blokjes. Was of schil de aardappelen en snijd in parten. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook en de puntpaprika 2 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelparten, afgedekt, 30 - 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de hapjespan. Schep regelmatig om. Meng 4 minuten voor het einde van de baktijd de gebakken ui, knoflook en puntpaprika door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout.
Rasp de schil van de citroen en snijd de citroen vervolgens in parten. Meng in een kleine kom 1/4 tl van de geraspte citroenschil per persoon met de yoghurt-tahin en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelpartjes over de borden. Leg de gepofte aubergine en de kipdrumsticks erbij. Serveer met de yoghurt–tahinsaus en de overige partjes citroen.