Skip to main content
Gemarineerde tofu

Gemarineerde tofu

Met rijst en knoflookbroccoli

Tofu heeft misschien een stoffig imago, maar wanneer je het goed marineert is dat echt onverdiend! Deze eiwitrijke vleesvervanger wordt gemaakt van gestremde sojamelk. Het proces lijkt een beetje op dat van kaasmaken. Door gaatjes in de tofu te prikken trekt de marinade er goed in. Vaak gebruik je olie in een marinade, maar vandaag niet, want dat zorgt voor een laagje om de tofu dat juist voorkomt dat de marinade erin trekt.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Soja
Ei
Pinda's
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ tl

Venkelzaad

20 ml

Sojasaus

1 stuk(s)

Steranijs

125 gram

Tofu

250 gram

Champignons

85 gram

Zilvervliesrijst

1 stuk(s)

Ei

1 stuk(s)

Bosui

10 gram

Pikante honingpinda's

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3360 kJ
Energie (kcal)803 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd5.4 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers9 g
Vezels12 g
Eiwitten41 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Snijplank
Kom
Dunschiller
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Steelpan
Koekenpan
Bord

Instructies

Tofu marineren
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Meng in een kom per persoon: 1 tl honing, 1/2 tl venkelzaad, de sojasaus, 1/2 teen knoflook,  de rode peper en het steranijs. Snijd de tofu in blokjes van ongeveer 1 – 2 cm en prik de tofu voorzichtig in met een vork zodat er gaatjes in komen. Hierdoor kan de marinade beter intrekken. Leg de tofu in de marinade en laat minimaal 10 minuten marineren.

Rijst koken
2

Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel, voeg de zilvervliesrijst toe en kook 12 – 15 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Broccoli bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de overige knoflook en de broccoli toe en bak 2 – 3 minuten. Schenk 50 ml water per persoon bij de broccoli, dek af en stoom 10 – 15 minuten, of tot de broccoli gaar is. Roer af en toe om zodat de broccoli niet aanbakt.

Ei koken
4

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een steelpan en kook het ei 6 minuten. Wil je een hardgekookt ei, kook per persoon 1 ei dan 8 – 12 minuten. Giet af en koel met koud water. Snijd ondertussen de bosui in fijne ringen en hak de pikante honingpinda's grof.

Tofu bakken
5

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de tofu met zo min mogelijk marinade in 5 – 10 minuten rondom bruin. Roer niet te veel, het is de bedoeling dat de buitenkant een beetje krokant wordt. Haal uit de pan, voeg de marinade toe aan de pan en schenk er 25 ml water per persoon bij. Kook kort door zodat je een sausje krijgt.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden, schep de broccoli erop en verdeel de tofu erover. Schenk de marinade over het gerecht en snijd het ei voorzichtig boven het bord open. Garneer met de bosui en pikante honingpinda's.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes