Schelvis is het hoofdingrediënt van welk bekende streetfoodgerecht? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
250 g
Carottes en botte
250 g
Pomme de terre à chair ferme
2.5 g
Ciboulette fraîche
(Peut contenir: Céleri)
25 g
Yaourt entier bio
(Contient: Lait (contient du lactose))
2 pièce(s)
Filet d'églefin
(Contient: Poisson)
1 cs
Huile d'olive
½ cc
Moutarde
1 cs
Beurre
(Contient: Lait (contient du lactose))
à votre goût
Poivre et sel
Verwarm de oven op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en de bospeen. Weeg 250 gram bospeen per persoon af. Snijd de bospeen in de lengte in kwarten. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in lange, smalle parten.
Kook de bospeen en aardappelen samen 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Dep de bospeen en aardappelen droog met keukenpapier en meng met 1 el olijfolie per persoon in een grote kom. Verdeel de bospeen en aardappelen over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 30 minuten in de oven. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd of knip ondertussen de verse bieslook fijn. Meng in een kleine kom de volle yoghurt, 1/2 tl mosterd per persoon en de bieslook. Breng op smaak met peper en zout.
Dep tegen het einde van de oventijd de schelvisfilet droog met keukenpapier. Smelt 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de schelvisfilet 2 – 3 minuten per kant, of tot hij gaar is. Haal de vis uit de koekenpan en roer de bieslooksaus door het bakvet in de pan.
Verdeel de bospeen en aardappelen over de borden. Leg de schelvisfilet erop en serveer met de bieslooksaus.