Skip to main content
Double protein - Dubbele portie kipfilet in mosterd-roomsaus
Double protein - Dubbele portie kipfilet in mosterd-roomsaus

Double protein - Dubbele portie kipfilet in mosterd-roomsaus

met gebakken aardappelen en broccoli

Wat maakt broccoli een supergroente? De grote hoeveelheid aan a) vitaminen, b) vezels of c) ijzer. (Het juiste antwoord is: a, b én c!)

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

½ takje(s)

Verse rozemarijn

2 stuk(s)

Kipfilet

100 gram

Broccoli

75 ml

Room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Wittewijnazijn

1.5 el

Olijfolie

1 el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

200 ml

Zoutarme groentebouillon

Voedingswaarden

Energie (kcal)1055 kcal
Energie (kJ)4416 kJ
Vetten65.6 g
waarvan verzadigd28.4 g
Koolhydraten56.9 g
waarvan suikers10 g
Vezels13.5 g
Eiwitten62.3 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bakken
1

Bereid de bouillon. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in schijfjes van 1/2 centimeter. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelschijfjes, afgedekt, 15 - 20 minuten op middelhoog vuur. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout. 

Kip bakken
2

Snijd ondertussen de prei in ringen. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd grof. Verhit de helft van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Haal de kipfilet uit de pan en bewaar apart, hij hoeft nog niet gaar te zijn. Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. 

Prei bakken
3

Verhit in dezelfde koekenpan de overige boter en fruit de sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de prei en de knoflook toe en roerbak nog 2 - 3 minuten. 

Tip: Wist je dat de meeste vitaminen en mineralen in het groene deel van de prei zitten? Niet weggooien dus! Het bevat veel vitamine B6, belangrijk voor je spieren én goed voor je immuunsysteem.

Broccoli stoven
4

Verhit de andere helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel op hoog vuur en bak de broccoli 1 - 2 minuten. Blus af met 125 ml bouillon per persoon (let op, je gebruikt niet alle bouillon). Zet het vuur lager en laat de broccoli 10 - 12 minuten stoven. Giet daarna indien nodig af.

Mosterdsaus maken
5

Blus de prei af met 75 ml bouillon per persoon. Voeg de mosterd, wittewijnazijn en rozemarijn toe. Verlaag het vuur, voeg de slagroom toe en laat 12 minuten inkoken. Voeg de laatste 5 minuten de kip toe, zodat deze verder kan garen.

Serveren
6

Verdeel de broccoli en aardappelen over de borden en serveer met de kip in mosterd-roomsaus. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla