Skip to main content
Croissant met belegen kaas, gekookt ei en tuinkers
Croissant met belegen kaas, gekookt ei en tuinkers

Croissant met belegen kaas, gekookt ei en tuinkers

4.2
(22)

Woon je in België? Dan vier je dit weekend Vaderdag. In Nederland doen ze dat volgend weekend pas. Verras je eigen vader met dit zondagsontbijtje of verwen jezelf ermee. Ook voor de Nederlanders is dit ontbijt een feest. Genieten is het sowieso!

Allergenen:
Ei
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

2 stuk(s)

Meergranencroissant met belegen kaas, gekookt ei en tuinkers

(Bevat: Ei, Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Lupine)

2 stuk(s)

Belegen kaasplakken

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 el

Tuinkers

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)439 kcal
Energie (kJ)1837 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten24 g
Vezels2 g
Eiwitten19 g

Benodigdheden

Oven
Deksel
Steelpan

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Kook de eieren.
2

Zorg dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook de eieren in 6 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water.

Pel de eieren.
3

Bak de croissants 8 minuten in de oven. Pel het ei en snijd in plakken.

Snijd de croissants doormidden.
4

Snijd de croissant open en besmeer met de roomboter. Beleg met de belegen kaas en ei en garneer met de tuinkers.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders