HelloFresh
topBanner
Conchiglie met rode pesto en feta

Conchiglie met rode pesto en feta

met rode paprika, veldsla en vers basilicum

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:Veggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Sjalot

1 stuks

Rode paprika

2 stuks

Tomaat

180 g

Conchiglie

(BevatGlutenbevattende granen)

100 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 g

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

80 g

Rode pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

60 g

Veldsla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3634 kJ
Energie (kcal)869 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd11.6 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels9 g
Eiwitten23 g
Zout2.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie. Snipper de sjalot en snijd de rode paprika en tomaat in blokjes. Kook de conchiglie, afgedekt, 14 – 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen

2

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de paprika en tomaat toe en roerbak 5 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de feta in blokjes van ½ cm en scheur de blaadjes basilicum klein.

3

Voeg de conchiglie en de rode pesto toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut. Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng de veldsla door de dressing.

4

Verdeel de veldsla en de conchiglie over de borden. Garneer het gerecht met de feta en het basilicum.