Skip to main content
Gebakken zeebaars met parelcouscous
Gebakken zeebaars met parelcouscous

Gebakken zeebaars met parelcouscous

Met geroosterde tomaat en olijvenvinaigrette

Het vel van de zeebaars is heel lekker als je het knapperig bakt. Zorg er voor dat je het vel voor het bakken goed droog dept en wees niet bang om het vuur hoog te zetten. Bij de zeebaars serveer je parelcouscous met geroosterde tomaat en een heerlijke vinaigrette met olijven.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2

Pruimtomaat

1

Gedroogde rozemarijn

½

Sjalot

½

Knoflookteen

85 gram

Parelcouscous

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

¼

Citroen

15 gram

Leccino olijven

1

Zeebaarsfilet met huid

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

100 ml

Groentebouillon

1

Extra vierge olijfolie

½

Witte balsamicoazijn

¼

Honing

Peper en zout

1

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kJ)2958 kJ
Energie (kcal)707 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd6.3 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers10.2 g
Vezels6 g
Eiwitten32 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Pan met deksel
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Pruimtomaat roosteren
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon en voeg per persoon 100 ml extra water toe. Snijd de pruimtomaat in parten. Meng in een ovenschaal de tomaat met de gedroogde rozemarijn en ¼ el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en bak 14 – 18 minuten in de oven. Snipper ondertussen de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn.

Parelcouscous koken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan met deksel en fruit de sjalot en de knoflook al roerend 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de parelcouscous toe en roerbak 1 minuut. Voeg de bouillon toe aan de pan met deksel, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 13 – 15 minuten droog. Roer daarna met een vork de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Raspen en snijden
3

Rasp ondertussen de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Snijd de leccino olijven in de lengte doormidden.

Op smaak brengen
4

Meng in een kleine kom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn en de honing met per persoon ¾ tl citroensap en een ½ tl citroenrasp . Voeg de olijven toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de helft van de vinaigrette en de geroosterde pruimtomaat, inclusief vocht, toe aan de parelcouscous en meng goed.

Zeebaars bakken
5

Dep de zeebaarsfilet droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 1 – 2 minuten op het vel. Druk de zeebaars af en toe met een spatel tegen de bodem van de koekenpan. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 – 2 minuten op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de parelcouscous over de borden. Besprenkel met de overige olijvenvinaigrette en leg de zeebaarsfilet er met het vel naar boven op.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla