Vegan gehaktballen in tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegan gehaktballen in tomatensaus

Vegan gehaktballen in tomatensaus

met kappertjes en verse kruiden

Labels:
Veggie
Vegan
Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

65 gram

Rode kerstomaten

½ blik(ken)

Kerstomaten in blik

gram

Spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

15 gram

Panko paneermeel

5 gram

Verse basilicum en bieslook

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

80 gram

Vegetarische balletjes

10 gram

Kappertjes

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1.25 el

Olijfolie

¼ tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)222 kcal
Energie (kJ)927 kJ
Vetten15.4 g
waarvan verzadigd2.2 g
Koolhydraten13.8 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels4.6 g
Eiwitten4.2 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Bakpapier
Bakplaat
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten.

Saus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 1-2 minuten. Voeg daarna de cherrytomaten toe en bak, afgedekt, 3-4 minuten. Voeg de cherrytomaten uit blik en 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon toe aan de hapjespan. Meng goed door en laat de saus, met de deksel op de pan, op laag vuur 10-12 minuten zachtjes pruttelen.

Spaghetti koken
3

Kook ondertussen de spaghetti in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af met warm water. Meng 1/4 el olijfolie per persoon door de spaghetti.

Vegan ballen bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegan ballen en 1 tl Italiaanse kruiden per persoon in 6-8 minuten rondom bruin.

Topping maken
5

Snijd de bieslook fijn en meng deze in een kleine kom met de panko. Breng dit goed op smaak met peper en zout. Verdeel de panko over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 5-6 minuten in de oven.

Serveren
6

Snijd de basilicumblaadjes in dunne reepjes. Roer de helft van de basilicum, alle balletjes en de kappertjes door de tomatensaus en verhit nog 2 minuten. Verdeel de spaghetti over de borden en schep de saus met balletjes hier op. Garneer met de panko topping en de rest van de basilicum.