Skip to main content
Broccoli-spitskoolstoemp met zelfgemaakte saus

Broccoli-spitskoolstoemp met zelfgemaakte saus

met semi-gedroogde tomaten en zonnebloempitten

4.0
(527)

Niets zo lekker, snel en makkelijk als een stoemp in de winter! Deze variant met broccoli en spitskool maak je af met witte kaas en zonnebloempitten als garnering.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

200 gram

Spitskool en broccoli

(Kan bevatten: Selderij)

35 gram

Semi-gedroogde tomaten

½ stuk(s)

Ui

20 ml

Ketjap manis

(Bevat: Soja, Tarwe)

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1.5 el

[Plantaardige] boter

1 el

Mosterd

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3349 kJ
Energie (kcal)800 kcal
Vetten49.8 g
waarvan verzadigd23.1 g
Koolhydraten59.6 g
waarvan suikers19.6 g
Vezels15.3 g
Eiwitten23.5 g
Zout4 g
Pan
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Groenten koken
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot voor de aardappelen en groenten.
  • Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. 
  • Kook de aardappelen 12 - 15 minuten.
  • Kook de laatste 3 - 5 minuten de broccoliroosjes en de spitskool mee met de aardappelen. Giet daarna af en laat uitstomen.

Weetje: Wist je dat spitskool en broccoli rijk zijn aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten en tanden en gezonde spieren door de calciumboost.

Saus maken
2
  • Snijd ondertussen de semi-gedroogde tomaten in kleine stukjes.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan voor de saus op middelhoog vuur. Bak de ui 2 - 3 minuten.
  • Voeg de ketjap en per persoon: 1 1/2 el boter, 1/2 el mosterd en 1/4 bouillonblokje toe (zie Tip).
  • Roer alles goed door en blus af met 60 ml water per persoon. Zet het vuur laag en laat de saus indikken.

Tip: Heb je grove mosterd in huis? Vervang dan hier de gewone mosterd door 1/2 el grove mosterd per persoon.

Stoemp afmaken
3
  • Stamp de aardappelen, broccoli en spitskool met een aardappelstamper tot een stoemp.
  • Voeg de kruidenroomkaas, de semi-gedroogde tomatenstukjes, 1/2 el mosterd per persoon en flink wat peper en zout toe. Meng alles goed door (zie Tip).

Tip: Voeg eventueel boter naar smaak en een scheutje melk toe voor meer smeuïgheid.

Serveren
4
  • Verdeel de stoemp over de borden. Giet de saus over het geheel.
  • Verbrokkel de witte kaas (zie Tip).
  • Garneer de stoemp met de witte kaas en zonnebloempitten.

Tip: Let jij op je zoutinname? Garneer de maaltijd dan met de helft van de witte kaas. De overige witte kaas is lekker in een lunchsalade de volgende dag, of garneer je belegde boterham ermee.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders