Skip to main content
Pompoen-kikkererwtensoep met komijn

Pompoen-kikkererwtensoep met komijn

Met zure room en speltbaguette

4.0
(1,6K)

Hokkaido is een dieporanje en relatief kleine pompoen. De smaak is mild en zoet, waardoor hij zich perfect leent voor salade of, net als vandaag, soep. Overigens kun je de schil van deze pompoen eten, wat jou weer tijd in de keuken bespaart! De kikkererwten geven de soep niet alleen een lekkere bite, maar zijn ook rijk aan eiwitten en maken het een echte maaltijdsoep.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Hokkaido pompoen

½ blik(ken)

Kikkererwten

1.5 tl

Gemalen komijnzaad

1 stuk(s)

Speltbaguette

(Bevat: Gluten)

1.25 gram

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

1 el

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

½ el

Honing

¼ el

Rodewijnazijn

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2602 kJ
Energie (kcal)622 kcal
Vetten16 g
waarvan verzadigd4.4 g
Koolhydraten96 g
waarvan suikers23.8 g
Vezels17 g
Eiwitten25 g
Zout6.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Snijplank
Fruitmesje
Zeef
Bakplaat
Bakpapier
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden en kook 450 ml water per persoon. Snipper ondertussen de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Pompoen snijden
2

Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd de pompoen klein. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel ze af onder de kraan.

Soep koken
3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en de rode peper 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de pompoen, de komijn en de helft van de kikkererwten toe en roerbak 4 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, voeg 350 ml kokend water per persoon toe en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 15 – 17 minuten zachtjes koken.

Kikkererwten roosteren
4

Meng ondertussen de overige kikkererwten met de honing op een bakplaat met bakpapier en bak 15 minuten in de oven. Bak de laatste 5 – 7 minuten de speltbaguette mee. Snijd de blaadjes verse munt in dunne reepjes.

Pureren
5

Haal de soeppan van het vuur, voeg de rodewijnazijn toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Voeg nog wat van het overige kokende water toe wanneer je de soep vloeibaarder wilt maken

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de gebakken kikkererwten, de munt, de zure room en extra vierge olijfolie naar smaak. Serveer met de speltbaguette.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders