Halloumi is gemaakt van geiten-, koe- én schapenmelk. Door zijn hoge smeltpunt is deze van origine Cypriotische kaas zeer geschikt om te grillen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Venkel
1 stuk(s)
Perzik
45 gram
Parelcouscous
10 gram
Amandelschaafsel
½ blik(ken)
Linzen
5 gram
Verse munt
100 gram
Halloumi
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
40 gram
Rucola
naar smaak
Peper en zout
1 el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Suiker
100 ml
Zoutarme groentebouillon
1 el
Witte balsamicoazijn
1 el
Zwarte balsamicoazijn
Tip: Is je perzik nog niet helemaal rijp? Bak de parten dan wat langer in de oven.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de halloumi. De overige halloumi kun je de volgende dag bakken en in een lunchbroodje of salade verwerken. Zorg ervoor dat je pan goed heet is voordat je gaat bakken, anders kan het zijn dat de halloumi uitloopt.
Tip: Wist je dat linzen van alle peulvruchten het meeste ijzer bevatten? Ook zitten ze boordevol vezels en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.