Skip to main content
Kogelbiefstuk met zwarte inktvispasta
Kogelbiefstuk met zwarte inktvispasta

Kogelbiefstuk met zwarte inktvispasta

met pecorino en geroosterde puntpaprika

Pasta nero bevat niet alleen inktvisinkt voor de kleur, maar ook voor de smaak. De inkt bevat namelijk de vijfde smaak: umami.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kogelbiefstuk

2 stuk(s)

Rode puntpaprika

125 gram

Zwarte tagliatelle

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

5 gram

Vers basilicum

¼ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Ei

25 gram

Geraspte pecorino DOP

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

Voedingswaarden

Energie (kcal)924 kcal
Energie (kJ)3867 kJ
Vetten39 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers12 g
Vezels7.3 g
Eiwitten59 g
Zout2 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Pan met deksel
Kom
Plastic zakje
Aluminiumfolie
Hapjespan
Keukenpapier

Instructies

Paprika's bakken
1

Haal de kogelbiefstuk uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen (zie Tip). Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de puntpaprika's in een ovenschaal, prik er met een vork of mes een paar gaatjes in en bak 20 - 25 minuten, of tot ze donker zijn geworden voor een geroosterde smaak.

Tip: Het beste kun je de biefstuk al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de biefstuk ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

Zwarte tagliatelle koken
2

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de tagliatelle. Voeg een flinke snuf zout toe en kook de zwarte tagliatelle 4 - 6 minuten. Roer of trek de tagliatelle goed los in de pan met een vork. Giet af maar bewaar een beetje van het kookvocht. Spoel de tagliatelle met koud water zodat hij niet aan elkaar plakt. De tagliatelle mag afkoelen.

Snijden
3

Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het basilicum grof en snijd de citroen in partjes. Splits de eieren en bewaar de dooier voor stap 5. Haal de paprika's uit de oven, leg in een kom en dek meteen af met plasticfolie (zie Tip). Laat kort staan.

Tip: Door de paprika's onder plasticfolie te laten stomen kan je het velletje makkelijker verwijderen.

Kogelbiefstuk bakken
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie en 1 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Leg, zodra het vet goed heet is, de biefstuk voorzichtig in de pan en bak in 1 - 3 minuten per kant goudbruin (zie Tip). Bestrooi met nog wat zwarte peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Pel ondertussen het vel van de puntpaprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd in repen.

Tip: Wil je een extra smaakvolle kogelbiefstuk? Voeg tijdens het bakken een klontje boter toe en blijf de kogelbiefstuk continu bedruipen met het bakvet - zo blijven de sappen in het vlees. Deze kooktechniek wordt ook wel 'aroseren' genoemd.

Afmaken
5

Verhit 1/2 el olijfolie in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot en knoflook toe en bak 2 minuten. Voeg de zwarte tagliatelle en de pecorino toe met een scheutje kookvocht zodat de kaas goed mengt. Roer door tot de pecorino gesmolten is. Zet het vuur uit en roer de eidooiers er snel door (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Het is belangrijk dat je de dooiers snel door de tagliatelle roert, omdat ze anders korrelig kunnen worden.

Serveren
6

Snijd de kogelbiefstuk, tegen de draad van het vlees in, in dunne plakken. Verdeel de tagliatelle over de borden, leg de geroosterde paprika ernaast en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Leg de gesneden kogelbiefstuk op de tagliatelle en garneer met basilicum en een citroenpartje.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes