Skip to main content
Broodje pulled paddenstoelen met dragonmayonaise
Broodje pulled paddenstoelen met dragonmayonaise

Broodje pulled paddenstoelen met dragonmayonaise

met zoetzure radijsjes en aardappeltjes met kaas

Dit broodje pulled paddenstoelen met dragonmayonaise smelt op je tong. Zin in meer vegetarische verwennerij? Ontdek snel het Luxe veggie-recept van volgende week!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Gerst
Rogge
Mosterd
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat: Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten: Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

200 gram

Paddenstoelenmix: maitake, oesterzwam en shimeji

25 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

5 gram

Verse dragon en bieslook

250 gram

Rosevalaardappelen

¼ bosje(s)

Radijs

25 gram

Geraspte belegen kaas

25 gram

Barbecuesaus

(Bevat: Mosterd, Zwaveldioxide en sulfiet)

½ stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Tarwe, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Suiker

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)1088 kcal
Energie (kJ)4554 kJ
Vetten48.6 g
waarvan verzadigd13.3 g
Koolhydraten127.7 g
waarvan suikers20.7 g
Vezels15.8 g
Eiwitten29.1 g
Zout4.6 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Kom
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Snijd de aardappelen in partjes. Verhit in een hapjespan met deksel 1 el olijfolie per persoon en bak de partjes, afgedekt, 30 - 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout. Strooi de laatste 5 minuten de geraspte kaas over de aardappeltjes en laat de kaas smelten. Schep de aardappelen niet meer om.

Radijsjes inmaken
2

Verwarm de oven op 200 graden. Verwijder het loof van de radijs en snijd de radijsjes in dunne plakjes. Meng in een kom per persoon: 1/2 el witte balsamicoazijn en 1/2 tl suiker met een snuf zout tot een dressing. Meng de radijs erdoor. Zet opzij en schep regelmatig om. Bak de broodjes 8 - 10 minuten af in de oven.

Paddenstoelen bakken
3

Scheur de paddenstoelen in draden van ongeveer 1/2 cm dik. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze in ongeveer 7 - 9 minuten goudbruin. Roer de paddenstoelen niet te vaak zodat er een mooi goudbruin korstje kan ontstaan.

Weetje: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Barbecuemarinade maken
4

Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom de barbecuesaus, knoflook en per persoon: 1/2 tl suiker, 1/2 el water en 10 ml sojasaus (zie Tip). Breng flink op smaak met peper en zout. Zodra de paddenstoelen goudbruin zijn, verlaag het vuur. Voeg dan de saus toe en meng door. Zet het vuur uit.

Tip: Houd je van pittig? Voeg dan nog wat chilivlokken toe aan de marinade.

Dragonmayonaise maken
5

Hak de dragon en bieslook fijn. Bewaar 1/3 van de bieslook apart. Meng in een kleine kom de dragon en bieslook met de mayonaise. Snijd de broodjes in de lengte doormidden.

Serveren
6

Besmeer de broodjes met de dragonmayonaise. Verdeel de pulled paddestoelen en de ingemaakte radijsjes over de broodjes. Serveer met de aardappelen met kaas. Garneer de broodjes en de aardappelen met de overige bieslook.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla