Skip to main content
Noedels met tofu, champignons, wittekool en honingpinda’s
Noedels met tofu, champignons, wittekool en honingpinda’s

Noedels met tofu, champignons, wittekool en honingpinda’s

Een Aziatisch wokgerecht met zoete pinda’s

3.5
(1,3 k)

Tofu staat bekend als een klassieke vleesvervanger. Ook staat het bekend om de neutrale smaak. Wees niet getreurd: juist door de neutrale smaak van tofu kun je er alle kanten mee op. Dit keer geef je het een Oosters tintje door de sojasaus én hebben wij de tofu al voorgekruid zodat de tofu niet als saai bestempeld wordt!

Tags:
Épicé
Végé
Allergènes:
Soja
Blé
Céleri
Gluten
Arachides
Fruits à coque

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation25 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

½

Échalote

½

Gousse d'ail

¼ cm

Gingembre frais

¼

Piment rouge

100 g

Champignons

½ paquet(s)

Tofu assaisonné

(Contient: Soja, Blé , Céleri)

70 g

Nouilles

(Contient: Gluten)

150 g

Chou blanc

1.5 paquet(s)

Sauce soja

(Contient: Soja, Gluten)

20 g

Cacahuètes caramélisées piquantes

(Contient: Arachides, Fruits à coque)

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile de tournesol

1 cc

Cassonade

1 cc

Vinaigre de vin blanc

à votre goût

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)761 kcal
Énergie (kJ)3184 kJ
Graisses30 g
dont saturés5 g
Glucides85 g
Fibres11 g
Protéines34 g

Ustensiles

Poêle
Couvercle
Casserole
Assiette

Instructions

Snijd de champignons in plakken
1

Snipper de sjalot. Snijd of hak de knoflook fijn. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Snijd de champignons in plakken.

Roerbak de tofu
2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de tofu 3 minuten op hoog vuur. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

3

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de noedels, afgedekt, 3 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Voeg de sojasaus toe
4

Verhit de overige zonnebloemolie in de wok of hapjespan en roerbak de sjalot, knoflook, gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de champignons en wittekool toe en roerbak 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg na 2 minuten de sojasaus, bruine suiker en witte wijnazijn toe.

5

Voeg de tofu en noedels toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met honingpinda’s.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes