
Tofu staat bekend als een klassieke vleesvervanger. Ook staat het bekend om de neutrale smaak. Wees niet getreurd: juist door de neutrale smaak van tofu kun je er alle kanten mee op. Dit keer geef je het een Oosters tintje door de sojasaus én hebben wij de tofu al voorgekruid zodat de tofu niet als saai bestempeld wordt!
Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.
½
Échalote
½
Gousse d'ail
¼ cm
Gingembre frais
¼
Piment rouge
100 g
Champignons
½ paquet(s)
Tofu assaisonné
(Contient: Soja, Blé , Céleri)
70 g
Nouilles
(Contient: Gluten)
150 g
Chou blanc
1.5 paquet(s)
Sauce soja
(Contient: Soja, Gluten)
20 g
Cacahuètes caramélisées piquantes
(Contient: Arachides, Fruits à coque)
1 cs
Huile de tournesol
1 cc
Cassonade
1 cc
Vinaigre de vin blanc
à votre goût
Poivre et sel

Snipper de sjalot. Snijd of hak de knoflook fijn. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Snijd de champignons in plakken.

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de tofu 3 minuten op hoog vuur. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de noedels, afgedekt, 3 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Verhit de overige zonnebloemolie in de wok of hapjespan en roerbak de sjalot, knoflook, gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de champignons en wittekool toe en roerbak 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg na 2 minuten de sojasaus, bruine suiker en witte wijnazijn toe.
Voeg de tofu en noedels toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met honingpinda’s.