
Dit recept is geïnspireerd op Braziliaanse moqueca. Typisch aan deze exotische stoof met zeevruchten is de aardewerken pot waarin het wordt bereid: een cassole.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Wortel
15 gram
Gesneden jalapeño's
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
150 ml
Kokosmelk
½ blik(ken)
Kerstomaten in blik
85 gram
Witte langgraanrijst
2.5 gram
Verse koriander
100 gram
Zeewolfblokjes
⅓ stuk(s)
Zoutarm visbouillonblokje
½ el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout

Tip: Pas op: de jalapeño's zijn pittig! Eten er kinderen mee of houd je niet van pittig? Gebruik dan de helft van de jalapeño's of serveer ze apart aan tafel.

Tip: Is de kokosmelk (deels) gestold in de verpakking? Geen zorgen: knip het pakje open, roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de hapjespan.

Tip: De steeltjes van de koriander hebben ook veel smaak. Gooi ze dus niet weg en snijd ze, extra fijn, mee.

Tip: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente!