Skip to main content
Romige curry met knapperige kikkererwten en pita
Romige curry met knapperige kikkererwten en pita

Romige curry met knapperige kikkererwten en pita

met witte kaas, yoghurt en spinazie

4.0
(86)

Wist je dat kikkererwten wel 4 tot 5 keer meer vitamine E bevatten dan andere peulvruchten? Dit is onder andere goed voor je stofwisseling.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ pak(ken)

Kikkererwten

¾ tl

Gemalen kurkuma

125 ml

Kokosmelk

150 gram

Spinazie

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Pitabroodje

(Bevat: Tarwe)

5 gram

Gemberpuree

½ zakje(s)

Gele currykruiden

½ stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

100 ml

Zoutarme groentebouillon

Voedingswaarden

Energie (kJ)3395 kJ
Energie (kcal)811 kcal
Vetten40.1 g
waarvan verzadigd25.7 g
Koolhydraten78.1 g
waarvan suikers13.3 g
Vezels18.2 g
Eiwitten28.7 g
Zout3.1 g
Potassium96.3 mg
Calcium191.5 mg
Iron3.3 mg

Benodigdheden

Zeef
Hapjespan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet.

Kikkererwten bakken
2

Verhit een scheutje olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, gemberpuree en rode peper toe en bak 3 - 4 minuten, of tot de ui glazig is en de knoflook lichtjes kleurt. Voeg de kikkererwten en de gele currykruiden toe en meng alles door elkaar. Bak het geheel 6 - 7 minuten verder, of tot de kikkererwten krokant zijn.

Kikkererwten pletten
3

Snijd ondertussen de wortel in blokjes. Haal ongeveer 1/3 van de kikkererwten uit de pan en bewaar apart voor de garnering. Plet de kikkererwten in de pan grof met een aardappelstamper of de achterkant van een pollepel.

Curry maken
4

Voeg de wortel, bouillon, kurkuma en kokosmelk toe en meng goed door, zodat alles van de bodem loskomt. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 10 - 13 minuten pruttelen, of tot de saus is ingedikt (zie Tip). Voeg vervolgens de spinazie toe en roer tot deze is geslonken.

Tip: Voeg een scheutje water toe als de curry te dik lijkt.

Pitabroodjes afbakken
5

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pitabroodjes in 6 - 8 minuten goudbruin, of toast de pitabroodjes in een broodrooster.

Serveren
6

Snijd de pitabroodjes in stukken. Verdeel de curry over diepe borden. Garneer met de yoghurt en de achtergehouden kikkererwten. Verkruimel de witte kaas eroverheen. Serveer met de pitabroodjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders