Skip to main content
Stoof met varkensworst van Brandt & Levie
Stoof met varkensworst van Brandt & Levie

Stoof met varkensworst van Brandt & Levie

met ovenfrietjes en frisse witlofsalade

Bij Brandt & Levie worden alle smaakcombinaties voor de verschillende worsten bedacht door de mannen zelf. Zo vind je in deze variant grove mosterd en groene kruiden.

Allergenen:
Mosterd
Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Prei

¼ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Varkensworst met grove mosterd en groene kruiden

1 stuk(s)

Laurierblad

½ stuk(s)

Biologische ontbijtkoek

½ stuk(s)

Witloof

50 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

½ el

Olijfolie

½ el

Mosterd

½ el

[Plantaardige] boter

1 tl

Wittewijnazijn

Voedingswaarden

Energie (kcal)953 kcal
Energie (kJ)3987 kJ
Vetten60 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers18 g
Vezels7.5 g
Eiwitten24 g
Zout4 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Vergiet
Hapjespan met deksel

Instructies

Ovenfrietjes maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappel grondig en snijd er frietjes van 1 - 2 cm dik van. Meng de frietjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid de frietjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.

Voorbereiden
2

Snijd de prei in dunne ringen en spoel schoon in een vergiet. Snijd de wortel in heel kleine blokjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het vel van de varkensworst open en knijp het vlees uit het vel.

Stoof maken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Bak de ui en de knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de prei en blokjes wortel toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg het gehakt van de worst toe en bak in 2 - 3 minuten los. Blus af met de 150 ml warm water per persoon, verkruimel het bouillonblokje erboven, voeg het laurierblad toe en breng op smaak met peper en zout.

Stoven
4

Smeer 1/2 el mosterd per persoon over de peperkoek en leg met de besmeerde kant naar beneden in de hapjespan. Breng, afgedekt, aan de kook en verlaag het vuur. Laat 10 - 15 minuten stoven. Verwijder de laatste 5 minuten het deksel van de hapjespan en laat inkoken tot de gewenste dikte.

Witlof snijden
5

Halveer ondertussen het witlof in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd het witlof zeer fijn. Meng in een kom met de helft van de mayonaise, 1 tl wittewijnazijn per persoon, peper en zout.

Serveer
6

Serveer de stoof van varkenstworst met de ovenfrietjes, de witlofsalade en de overige mayonaise. Vergeet niet het laurierblad uit de stoof te halen!

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige currysaus

Fusili met garnalen in romige currysaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde patatjes en salade
Flatbread met garnalen en tahinsaus

Flatbread met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde kerstomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, patatjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus