Skip to main content
Stoofpeertjes met rode wijn

Stoofpeertjes met rode wijn

7 stuks | met winterse kruiden

4.8
(24)

C'est l'hiver ! Ces poires pochées aux épices sont idéales pour la saison. Avec qui allez-vous les déguster ?

Labels:
Recept
Black Friday
Allergenen:
Zwaveldioxide en sulfiet

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd2 uur 15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Citroen

7 stuk(s)

Peer

3 tl

Gemalen kaneel

1 zakje(s)

Speculaaskruiden

1 stuk(s)

Laurierblad

185 ml

Rode wijn

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

Zelf toevoegen

2 el

[Plantaardige] boter

70 gram

Suiker

700 ml

Water

Voedingswaarden

Energie (kJ)2369 kJ
Energie (kcal)566 kcal
Vetten14.2 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten101.6 g
waarvan suikers35.9 g
Vezels3.3 g
Eiwitten2.4 g

Benodigdheden

Dunschiller
Soeppan met deksel

Instructies

1
  • Was de citroen en snijd met een scherp mesje of dunschiller een lang stuk schil van de citroen, zonder het wit van de citroenschil mee te snijden.
  • Schil de peren met een dunschiller.
2
  • Verhit de boter in een grote soeppot op middelhoog vuur. 
  • Voeg de suiker, kaneel, speculaaskruiden, de citroenschil en het laurierblad toe. 
  • Voeg de peren, rode wijn en het water toe. Zorg dat de peren net onder water staan.
3
  • Stoof de peren, afgedekt, 1 1/2 uur op laag vuur.
  • Verwijder de peren uit de pot. 
  • Verhoog het vuur en laat de siroop, zonder deksel, nog 30 minuten reduceren.
4
  • Leg de stoofpeertjes in een serveerschaal en serveer met de siroop (zie Tip).

Tip: In de koelkast blijven de stoofpeertjes in een luchtdichte bewaardoos 4 dagen goed.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders