Skip to main content
Kruidige gebakken rijst met spiegelei, cashewnoten en atjar
Kruidige gebakken rijst met spiegelei, cashewnoten en atjar

Kruidige gebakken rijst met spiegelei, cashewnoten en atjar

De rijst wordt op smaak gebracht met verschillende kruiden en specerijen

4.1
(188)

Atjar wordt veel gebruikt in de Indonesische, Indische en Maleisische keuken en heeft een zure smaak. Volgens de moderne Indonesishe spelling wordt het als acar in plaats van atjar geschreven. Atjar dankt zijn zure smaak aan de azijn. Deze atjar bevat groenten zoals wittekool, augurk, ui, wortel en paprika.

Allergènes:
Céleri
Moutarde
Arachides
Fruits à coque
Œuf
Anhydride sulfureux et sulfites

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

85 g

Riz pandan

½

Oignon

1

Gousse d'ail

¼ cm

Gingembre frais

¼

Piment rouge

¼

Chou chinois

1

Tomate

1 cc

Curry en poudre

(Contient: Céleri, Moutarde)

20 g

Noix de cajou grillées

(Contient: Arachides, Fruits à coque)

3 brin(s)

Coriandre fraîche

(Peut contenir : Céleri)

1

Œuf de poule

(Contient: Œuf)

35 g

Achards

(Contient: Moutarde, Anhydride sulfureux et sulfites)

Ingrédients à avoir chez soi

175 ml

Bouillon de légumes

1 cs

Huile de tournesol

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories618 kcal
Énergie (kJ)2585.7 kJ
Graisses19 g
Graisses saturées4 g
Glucides81 g
Fibres alimentaires8 g
Protéines18 g

Ustensiles

Poêle à bords hauts

Instructions

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de rijst toe en kook de rijst, afgedekt, 12 minuten. Roer daarna de rijstkorrels los en laat afgedekt nagaren.

Snijd de Chinese kool
2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Snijd de Chinese kool in fijne repen en de tomaat klein.

Roerbak op hoog vuur
3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook, gember en rode peper 3 minuten op laag vuur. Voeg de Chinese kool en currykruiden toe en roerbak 5 minuten op hoog vuur. Voeg de tomaat toe en roerbak nog 3 minuten.

4

Hak de cashewnoten en koriander fijn. Voeg de rijst en het grootste deel van de cashewnoten toe aan de wok of hapjespan, breng op smaak met peper en zout en roerbak nog 5 minuten op hoog vuur. Voeg in de laatste 30 seconden de helft van de koriander toe.

Bak een spiegelei
5

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak een spiegelei. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd met het spiegelei
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige cashewnoten en koriander. Serveer met het spiegelei en de atjar.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes