Skip to main content
Kipdrumsticks met rijst, paksoi en pinda’s
Kipdrumsticks met rijst, paksoi en pinda’s

Kipdrumsticks met rijst, paksoi en pinda’s

Je bakt de kipdrumsticks met kokosmelk in de oven

4.1
(2,2 k)

De kipdrumsticks zijn speciaal voor jou door onze leverancier gemarineerd, zodat je meteen aan de slag kunt en snel klaar bent. De marinade bestaat uit onder andere kurkuma, komijn en kardemom. De gember zorgt voor een extra Oosterse twist. Snel gember schillen? Kijk op ons blog voor de details!

Allergènes:
Gluten
Soja
Arachides

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

2

Pilons de poulet marinés aux herbes

1

Oignon

1

Gousse d'ail

¼ cm

Gingembre frais

¼

Piment rouge

150 g

Haricots plats

¼

Pak-choï

50 ml

Lait de coco

85 g

Riz pandan

½ sachet(s)

Sauce soja

(Contient: Gluten, Soja)

20 g

Cacahuètes

(Contient: Arachides)

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile de tournesol

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories782 kcal
Énergie (kJ)3271.9 kJ
Graisses33 g
Graisses saturées11 g
Glucides74 g
Fibres alimentaires10 g
Protéines44 g

Ustensiles

Couvercle
Poêle
Cuisinière
Papier aluminium

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 220 graden en kook 200 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst.

Snijd de kipdrumsticks in tot het bot
2

Snijd de kipdrumsticks op 2 plekken in tot het bot. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kipdrumsticks op hoog vuur rondom. Voeg 1 el kokend water per persoon toe, bestrooi de kipdrumsticks met peper en zout, dek de pan af en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Keer tussendoor een keer om.

Snijd de groenten
3

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Haal de snijbonen bij de steelaanzet af en snijd in dunne repen. Snijd de paksoi klein en houd de witte delen apart van de groene bladeren.

Voeg de kokosmelk toe aan de kipfrumsticks
4

Voeg de kipdrumsticks, inclusief het bakvocht en de kokosmelk toe aan een ovenschaal, dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 15 minuten in de oven.

5

Kook ondertussen de rijst 12 minuten, afgedekt, in de pan met deksel. Schep daarna een keer om en laat zonder deksel uitstomen.

6

Verhit de overige zonnebloemolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook, gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de snijbonen en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 8 minuten. Voeg halverwege de witte delen van de paksoi toe en voeg in de laatste 2 minuten ook de groene bladeren en de sojasaus toe. Breng op smaak met peper en zout.

7

Voeg de rijst toe aan de groenten en roerbak nog 2 minuten.

Garneer de maaltijd met het bakvocht van de kipdrumsticks
8

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer de maaltijd met de pinda’s en serveer met de kipdrumsticks. Besprenkel de rijst met het bakvocht uit de ovenschaal.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes