Groentestoemp met vegetarische gehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groentestoemp met vegetarische gehaktballetjes

Groentestoemp met vegetarische gehaktballetjes

met gestoofde cherrytomaten en grana padano

Vrij vertaald betekent grana padano de korrel van Padanië. Deze brokkelige kaas vindt zijn oorsprong op de Italiaanse Povlakte en heeft 9 tot 16 maanden gerijpt.

Labels:
Extra groente
Familie
Caloriebewust
Veggie
Familie
Allergenen:
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Gele paprika

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode kerstomaten

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

5 stuk(s)

Vegetarische balletjes

5 gram

Verse basilicum en oregano

10 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)679 kcal
Energie (kJ)2840 kJ
Vetten24.9 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten79.5 g
waarvan suikers27.5 g
Vezels15.3 g
Eiwitten27.2 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 -15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Voorbereiden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de paprika in dunne repen. Snijd de courgette in dunne plakjes.

Bakken
3

Meng in een kom de paprika en courgette met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en bak 10 - 12 minuten in de oven.

Balletjes bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de vegetarische balletjes en de cherrytomaten toe en bak 6 - 8 minuten mee. Voeg 1/2 el honing per persoon toe en verhit 1 minuut. Blus af met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1 el water en laat zachtjes sudderen tot serveren (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout en plet de cherrytomaten eventueel met een spatel.

Tip: Kookt de saus te snel in? Draai het vuur dan laag, dek de pan af en laat staan tot serveren.

Puree maken
5

Ris de blaadjes van de oregano en het basilicum en snijd fijn. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon, een scheutje kookvocht en 2/3 van de verse kruiden toe en meng goed. Breng op smaak met de Siciliaanse kruiden, peper en zout. Meng vervolgens de paprika en courgette door de puree.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over diepe borden. Verdeel de balletjes en cherrytomaten erover. Garneer met de grana padano-vlokken en de overige verse kruiden.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!