Skip to main content
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree

4.7
(386)

Wist je dat het groene gedeelte van de prei de meeste vitaminen en mineralen bevat? Snijd iets fijner, was goed en stoof mee voor een extra voedzame visgratin!

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd50 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Venkel

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse bladpeterselie

1 snufje

Nootmuskaat

250 gram

Aardappelen

50 ml

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Garnalen

130 gram

Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis

25 gram

Geraspte belegen kaas

stuk(s)

Leffe 0.0%

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Bloem

1 el

Wittewijnazijn

75 ml

Zoutarme vis- of groentebouillon

1.5 el

[Plantaardige] boter

5 ml

[Plantaardige] melk

1 tl

Mosterd

Voedingswaarden

Energie (kcal)900 kcal
Energie (kJ)3765 kJ
Vetten46 g
waarvan verzadigd25 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers12 g
Vezels14.8 g
Eiwitten52 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan
Pan met deksel
Keukenpapier
Ovenschaal
Rasp
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de visbouillon. Snijd de prei in fijne ringen. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in stukken van 2 cm. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Bakken
2

Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de ui 1 - 2 minuten. Voeg de prei en de venkel toe en bak 4 - 5 minuten. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en roerbak 1 minuut. Blus af met per persoon 75 ml visbouillon en 1 el wittewijnazijn. Roer goed door en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Snijden
3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Snijd de bladpeterselie fijn. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was of schil de aardappelen grondig en snijd in grote stukken. Dep de vismelange en garnalen droog met keukenpapier.

Ovenschotel maken
4

Verlaag het vuur van de hapjespan en roer de kookroom, de garnalen, de tomaat en de helft van de bladpeterselie door de saus. Breng de stukken zalm, koolvis en kabeljauw op smaak met peper en zout en verdeel over een ovenschaal. Giet de saus eroverheen en dek af met de geraspte kaas. Gratineer 15 - 20 minuten in de oven. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Rasp 1 mespuntje nootmuskaat per persoon met een fijne rasp en voeg toe aan de puree. Voeg vervolgens per persoon 1 tl mosterd, 1/2 el roomboter en een scheutje melk toe om de puree smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

Serveren
6

Serveer de visgratin met de aardappelpuree. Garneer met de overige peterselie.

Tip: De vismelange is rijk aan jodium – belangrijk voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen. Eet je weinig brood (met bakkerszout)? Zorg dan dat je voldoende vis of zuivel eet om toch genoeg jodium binnen te krijgen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders