
Je gebruikt rundergehakt van het Maas-Rijn-Ijssel (MRIJ) ras. Dit ras loopt in het voorjaar en in de zomer buiten in Overijssel, Gelderland en Noord-Brabant. Het is een dubbeldoelras, waarbij zowel de melk als het vlees van de koe gebruikt wordt.
Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.
300 g
Pomme de terre
½
Oignon
½
Gousse d'ail
¼
Carotte
½
Poireau
110 g
Bœuf haché
¼
Concentré de tomate
1 cc
Curry en poudre
(Contient: Céleri, Moutarde)
50 g
Gouda mi-vieux en tranches
(Contient: Lait (contient du lactose))
½ cs
Beurre
(Contient: Lait (contient du lactose))
à votre convenance
Poivre et sel
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Schil de aardappelen (annabelle) en snijd in plakken van ½ cm dik. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen 10 minuten voor. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snipper ondertussen de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de peen in blokjes van ½ cm. Snijd de prei in dunne ringen.

Verhit een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en rul het gehakt 3 minuten. Voeg de ui, knoflook, peen, prei, tomatenpuree en currykruiden toe en bak 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Vet een ovenschaal in met roomboter. Verdeel de groenten over de ovenschaal. Verdeel hierover de aardappelschijfjes. Bestrooi met de belegen kaas en bak de ovenschotel 15 minuten in de oven.

Verdeel de ovenschotel over de borden.