Skip to main content
Victoriabaarsfilet met roerbakgroenten en zilvervliesrijst

Victoriabaarsfilet met roerbakgroenten en zilvervliesrijst

4.1
(2,2K)

Door in de laatste minuut een beetje sojasaus en kokosmelk aan de pan toe te voegen, geef je de victoriabaars extra smaak en romigheid. Kokosmelk wordt gemaakt door het witte vruchtvlees van de kokosnoot met water te mengen en vervolgens uit te knijpen.

Labels:
Eet mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Gluten
Soja
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Bloemkool

⅓ stuk(s)

Prei

85 gram

Zilvervliesrijst

1 tl

Kerriepoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

½ tl

Gemalen citroengras

5 ml

Sojasaus

(Bevat: Gluten, Soja)

50 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Victoriabaarsfilet

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Bruine suiker

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)664 kcal
Energie (kJ)2778 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd9.2 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers7.2 g
Vezels7 g
Eiwitten31 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Groenten snijden
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de prei in dunne ringen.

Rijst koken
2

Kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
3

Verhit ondertussen de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de bloemkool 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de currykruiden en het citroengras toe en roerbak 30 seconden (zie tip).

Op smaak brengen
4

Voeg de bruine suiker, de witte wijnazijn, de sojasaus en het grootste deel van de kokosmelk toe. Breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 15 minuten koken op laag vuur. Voeg halverwege de prei toe.

Vis bakken
5

Dep de victoriabaarsfilet droog met keukenpapier. Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de vis 2 – 3 minuten per kant. Besprenkel in de laatste minuut met de kokosmelk en breng verder op smaak met peper. Voeg de rijst toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de victoriabaarsfilet.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders