Skip to main content
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette

'Gaeng massaman' zoals ze in Thailand zeggen, is een zoetzure, kruidige oranjebruine curry. Deze authentieke smaak is afkomstig uit het zuiden van Thailand.

Labels:
Vegan
Extra groente
Allergenen:
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

75 gram

Aardappelen

2 stuk(s)

Lente-ui

¼ blik(ken)

Kikkererwten

125 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Gele currykruiden

½ stuk(s)

Courgette

1 bakje(s)

Pindakaas

¼ stuk(s)

Rode peper

2 cm

Verse kurkuma

1 stuk(s)

Knoflookteen

¾ tl

Gemalen kaneel

¼ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

75 gram

Jasmijnrijst

10 gram

Gezouten pinda's

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

100 ml

Zoutarme groentebouillon

Voedingswaarden

Energie (kcal)945 kcal
Energie (kJ)3952 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten105 g
waarvan suikers17 g
Vezels12.9 g
Eiwitten23 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hoge kom
Staafmixer
Wok

Instructies

Préparer
1

Pour le riz, portez un bon volume d'eau à ébullition dans la casserole. Faites-le cuire 12 à 15 minutes. Ensuite, égouttez-le et réservez-le sans couvercle. Préparez le bouillon.

Tip: Is het lastig om 100 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer of bewaren voor een klein lunchsoepje de volgende dag.

Préparer la pâte de curry
2

Coupez l'oignon en gros morceaux. Pelez le curcuma frais, puis coupez-le en petits morceaux. Épépinez le piment rouge. Épluchez l'ail. Dans le grand bol, ajoutez l'oignon, le curcuma, le piment rouge, l'ail et 1 cs de lait de coco par personne. Ensuite, ajoutez, par personne : 1/2 sachet d’épices de curry jaune, 1 cc de graines de cumin moulues et 1 cc de cannelle moulue. Écrasez le tout au mixeur plongeant pour obtenir une pâte homogène.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Couper
3

Coupez la courgette et la carotte en dés. Lavez ou épluchez les pommes de terre, puis détaillez-les en dés de 1 x 1 cm. Coupez l'oignon nouveau en fines rondelles en séparant le blanc du vert. Laissez égoutter les pois chiches.

Cuire les aromates
4

Faites chauffer l'huile de tournesol dans le wok ou la sauteuse. Faites-y revenir la pâte de curry que vous venez de préparer, la carotte, les dés de pommes de terre et la partie blanche de l'oignon nouveau 1 à 2 minutes à feu doux.

Apprêter le curry
5

Ajoutez ensuite la courgette, les pois chiches, 100 ml de bouillon de légumes par personne et le reste de lait de coco. Couvrez et laissez mijoter 10 à 12 minutes à petit bouillon. À la dernière minute, ajoutez le beurre de cacahuète. Salez et poivrez. Ajoutez éventuellement du bouillon de légumes si vous souhaitez éclaircir le curry. Pendant ce temps, concassez grossièrement les cacahuètes.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de helft van de kokosmelk door een gelijke hoeveelheid bouillon. De overige kokosmelk kun je de volgende dag in een smoothie of havermoutpap voor het ontbijt verwerken.

Servir
6

Servez le riz dans des assiettes creuses et le curry par-dessus. Garnissez du reste d'oignon nouveau et des cacahuètes.

Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes