Skip to main content
Garnalen met rozemarijn en gegrilde groenten

Garnalen met rozemarijn en gegrilde groenten

met bulgur en oregano-yoghurtsaus

4.4
(504)

Wist je dat rozemarijn afkomstig is uit de landen rond de Middellandse Zee? Van nature groeit de plant dicht bij de kust, vandaar dat zijn naam "zeedauw" betekent.

Labels:
Extra groente
Fibermaxxing
Allergenen:
Schaaldieren
Tarwe
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Kamut
Khorasan (tarwe)
Rogge
Gerst
Gluten
Haver
Kan sporen van allergenen bevatten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

1 takje(s)

Verse rozemarijn

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

75 gram

Bulgur

(Bevat: Kamut, Khorasan (tarwe), Rogge, Gerst, Gluten, Haver, Kan sporen van allergenen bevatten, Tarwe, Gluten)

65 gram

Rode kerstomaten

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] boter

2.5 el

Olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3260 kJ
Energie (kcal)779 kcal
Vetten42.5 g
waarvan verzadigd10.2 g
Koolhydraten76.4 g
waarvan suikers16 g
Vezels15.7 g
Eiwitten24.5 g
Zout1.3 g
Potassium804.7 mg
Calcium38.4 mg
Iron1.4 mg
Kom
Bakplaat met bakpapier
Deksel
Pan met deksel
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon.
  • Ris de naalden van de rozemarijn en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Voeg de garnalen toe aan een kom en besprenkel met een scheutje olijfolie. Voeg de knoflook en de helft van de oregano toe.
  • Breng op smaak met peper en zout en roer goed door. Dek de kom af en laat afgedekt staan.
Groenten voorbereiden
2
  • Snijd de aubergine in plakken van 1/2 cm dik en de ui in halve ringen.
  • Halveer de paprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
  • Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een flinke scheut olijfolie.
  • Verdeel de paprika en de ui over een andere bakplaat met bakpapier en besprenkel met een scheutje olijfolie.
Groenten roosteren
3
  • Strooi 1/3 van de rozemarijn over beide bakplaten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Besprenkel alles met de helft van de zwarte balsamicoazijn en schep goed om.
  • Rooster de aubergine 12 minuten.
  • Draai de aubergineplakken om en zet terug in de oven. Zet dan ook de bakplaat met de paprika en ui in de oven en rooster alles nog 6 - 8 minuten.
Bulgur koken
4
  • Verhit ondertussen een klontje boter in een pot op middelhoog vuur. Voeg de helft van de overige rozemarijn toe en bak 1 minuut.
  • Voeg daarna de bulgur toe en roer goed, zodat alle bulgur bedekt is met boter. Voeg de bouillon toe en kook de bulgur, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog.
  • Roer regelmatig door en laat zonder deksel uitstomen.
Garnalen bakken
5
  • Halveer ondertussen de kerstomaten.
  • Meng in een kleine kom de yoghurt met de extra vierge olijfolie en de overige oregano. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de garnalen, de kerstomaten en de overige rozemarijn 3 - 4 minuten.
  • Haal de garnalen uit de pan en bewaar apart.
Serveren
6
  • Blus de kerstomaten af met de overige zwarte balsamicoazijn en bak nog 2 - 3 minuten.
  • Voeg daarna de tomaten toe aan de bulgur en roer door.
  • Verdeel de bulgur over de borden en serveer de geroosterde groenten erbij.
  • Leg de garnalen op de borden en garneer met de yoghurtsaus.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders