
Voor deze Mediterrane couscous gebruik je gegrilde groenten. Deze mix bevat courgette, paprika en aubergine. De gegrilde groenten zijn op smaak gebracht met koolzaadolie, citroensap, kruiden zoals oregano, balsamicoazijn, knoflook, zout en peper.
Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.
½
Oignon rouge
62.5 g
Champignons
1
Tomate
1
Oignon nouveau
85 g
Semoule complète
(Contient: Gluten Peut contenir : Lupin, Moutarde, Soja)
½ cc
Origan séché
30 g
Légumes grillés
(Contient: Fruits à coque)
30 g
Mesclun
37.5 g
Feta
(Contient: Lait (contient du lactose))
½ cs
Huile d'olive
1 cc
Vinaigre balsamique noir
à votre goût
Poivre et sel

Kook 150 ml water per persoon. Snipper de rode ui en snijd de champignons in plakken. Snijd de tomaat klein en de bosui in fijne ringen.
Meng in een kom de couscous met het kokende water en laat, afgedekt, wellen tot al het vocht is opgenomen.

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de tomaat toe en breng op smaak met de oregano, peper en zout.

Maak ondertussen de couscouskorrels met een vork los. Voeg de gegrilde groenten toe en breng op smaak met peper, zout en olie van de gegrilde groenten. Dek de kom af en laat alle smaken in de couscous trekken.
Voeg de bosui toe aan de groenten in de wok of hapjespan, besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en roerbak 1 minuut op hoog vuur. Zet daarna het vuur uit.
Voeg de couscous toe aan de groenten in de wok of hapjespan. Schep voorzichtig de helft van de mesclun en de helft van de fetablokjes erdoor en breng verder op smaak met peper, zout en zwarte balsamicoazijn.

Maak van de overige mesclun een bedje op elk bord. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de achtergehouden feta.
Tip! De zwarte balsamicoazijn geeft dit gerecht een frisse smaak. Ben je geen liefhebber van balsamicoazijn? Voeg dan een ½ tl per persoon toe en eventueel naar smaak later meer.