Skip to main content
Steak met noedels op z'n Vietnamees
Steak met noedels op z'n Vietnamees

Steak met noedels op z'n Vietnamees

met gomasio, broccoli, wortellinten en munt

3.9
(354)

Speciaal ingrediënt in je box! De steak van Meatier is afkomstig van zorgvuldig geselecteerde runderen. Ze worden onder de beste omstandigheden groot, met weidse leefruimte.

Labels:
Caloriebewust
Eiwitrijk
Allergenen:
Selderij
Tarwe
Soja
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat: Selderij Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

50 gram

Mie noedels

(Bevat: Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wortel

100 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat: Tarwe, Soja)

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

2 tl

Suiker

30 ml

Wittewijnazijn

1 el

Zonnebloemolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2781 kJ
Energie (kcal)665 kcal
Vetten29.6 g
waarvan verzadigd5.2 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers20.5 g
Vezels11.2 g
Eiwitten34.4 g
Zout2.6 g
Potassium275.3 mg
Calcium59 mg
Iron0.7 mg

Benodigdheden

Pan
Kom
Dunschiller of kaasschaaf
Wok of hapjespan
Koekenpan
Aluminiumfolie
Keukenpapier

Instructies

Broccoli koken
1

Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli 5 - 7 minuten. Giet af en houd apart.

Wortel bereiden
2

Gebruik een dunschiller of kaasschaaf om de wortel in dunne linten te schaven. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker. Leg de wortel in de kom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.

Noedels koken
3

Breng, als de broccoli gaar is, water aan de kook in dezelfde pot voor de noedels en verkruimel de aangegeven hoeveeleid van het bouillonblokje erboven. Kook de noedels 4 - 5 minuten, of tot ze beetgaar zijn. Bewaar wat kookvocht. Giet af en leg de noedels terug in de pot. Besprenkel met de sesamolie. Schep goed om en houd apart.

Snijden
4

Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, ui en broccoli 2 - 3 minuten. Voeg de noedels en de Vietnamese saus toe, schep alles goed door elkaar en voeg eventueel wat van het achtergehouden kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout en houd warm op een laag vuur.

Steak bakken
5

Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Dep de steak droog met keukenpapier en breng op smaak met zout. Bak, als de pan goed heet is, de steak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie. Snijd de munt fijn.

Serveren
6

Snijd de steak, tegen de draad in, in sneetjes. Serveer de noedels en broccoli op diepe borden. Leg de wortellinten en de steak erbovenop. Garneer met de munt en gomasio.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders