Skip to main content
Aardappel-amandelpuree met bloemkool en pompoen
Aardappel-amandelpuree met bloemkool en pompoen

Aardappel-amandelpuree met bloemkool en pompoen

3.5
(612)

Vanavond eet je gebakken bloemkool en pompoen met komijn. Dit serveer je met aardappelpuree waar amandelmeel doorheen zit. Wil je de puree nog spannender maken? Roer er dan een klein beetje feta en koriander door. Zo kun je bij elke hap genieten van alle smaken.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Kruimige aardappelen

150 gram

Bloemkool

200 gram

Hokkaido pompoen

1 tl

Gemalen komijnzaad

3 takje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

40 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Amandelmeel

(Bevat: Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)1996 kJ
Energie (kcal)477 kcal
Vetten22 g
waarvan verzadigd6.4 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers8.7 g
Vezels10 g
Eiwitten18 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Aardappelstamper

Instructies

1

Breng 400 ml water per persoon met een beetje zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen.

2

Schil of was de aardappelen (doré) grondig en snijd in parten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de hokkaido pompoen in parten, verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de pompoen vervolgens in blokjes van 1 cm.
3

Snijd ondertussen de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de hokkaido pompoen in parten, verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de pompoen vervolgens in blokjes van 1 cm.

Voeg de komijn en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 15 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de bloemkool en pompoen 2 minuten op hoog vuur. Voeg de komijn en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 15 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Voeg vervolgens de mosterd en het amandelmeel toe en breng op smaak met peper en zout.
5

Snijd ondertussen de koriander grof en verkruimel de feta. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een klein scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de mosterd en het amandelmeel toe en breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de feta en koriander.
6

Verdeel de aardappel-amandelpuree en groenten over de borden. Garneer met de feta en koriander.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Veggie + protein - Kruidige couscous met halloumi

Veggie + protein - Kruidige couscous met halloumi

met limoen-knoflookolie en yoghurt
Kruidige couscous met halloumi

Kruidige couscous met halloumi

met limoen-knoflookolie en yoghurt
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's
Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

met kokosmelk, verse koriander en pinda's
Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

met rijst en cashewnoten
Double veggie - Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta

Double veggie - Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta

met avocado en aubergine als extra
Victoriabaarsfilet met kruidige kokos-groentensaus

Victoriabaarsfilet met kruidige kokos-groentensaus

met prei, bloemkool en rijst
Gemarineerde garnalen met chorizo, paprika en olijven

Gemarineerde garnalen met chorizo, paprika en olijven

met couscous in munt-spinaziepesto, feta en rozijntjes
Zoete-aardappelsoep met witte kaas

Zoete-aardappelsoep met witte kaas

met cashewtopping, courgette en een ciabatta
Vegetarische tofu tikka masala

Vegetarische tofu tikka masala

met bloemkool en kurkuma-rijst
Veggie + protein - Indiase curry met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Indiase curry met kipfiletstukjes als extra

met venkel, naanbrood en frisse yoghurt
Veggie + protein - Parelcouscoussalade met Duitse biefstuk als extra

Veggie + protein - Parelcouscoussalade met Duitse biefstuk als extra

met avocadodip, witte kaas, tomaat, limoen en koriander
Nachoschotel met gehakt en cheddar

Nachoschotel met gehakt en cheddar

met verse koriander en limoen
Bloemkoolpuree met gehaktballen in tomatensaus

Bloemkoolpuree met gehaktballen in tomatensaus

met verse peterselie
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Double protein - Koreaanse wraps met biefstukpuntjes

Double protein - Koreaanse wraps met biefstukpuntjes

met frisse rauwkost en zoetzure komkommer
Quinoasalade met avocado en alfalfa

Quinoasalade met avocado en alfalfa

met sesam-sojadressing en koriander
Veggie + protein - Indiase curry met garnalen als extra

Veggie + protein - Indiase curry met garnalen als extra

met naanbrood, venkel en frisse yoghurt
Noord-Afrikaanse couscous met kruiden en amandelen

Noord-Afrikaanse couscous met kruiden en amandelen

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tomatensoep met ciabatta met burrata

Tomatensoep met ciabatta met burrata

met vers basilicum en Siciliaanse kruiden
Flammekuchen met garnalen en rucolasalade

Flammekuchen met garnalen en rucolasalade

met mozzarella en gekaramelliseerde ui
Sushibowl met warmgerookte zalm en avocado

Sushibowl met warmgerookte zalm en avocado

met gembermayonaise, radijs en komkommer
Vegetarische runderstukjes met cheesy patatjes en basilicum

Vegetarische runderstukjes met cheesy patatjes en basilicum

met verborgen groenten voor kinderen: paprika, courgette en ui
Salade met geroosterde geitenkaas en crostini

Salade met geroosterde geitenkaas en crostini

met gekaramelliseerde-uiensaus, walnootstukjes en appel
Bulgurbowl op z'n Mexicaans met spiegelei en avocado

Bulgurbowl op z'n Mexicaans met spiegelei en avocado

met maïs-salsa en bietentortillachips
Fakirs vliegend tapijt

Fakirs vliegend tapijt

met rundermerguez en groene puntpaprika
Eendenragù met rode wijn en verse tagliatelle

Eendenragù met rode wijn en verse tagliatelle

met Grana Padano, wortel, bleekselder, tomaat en peterselie
Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

met Vietnamese saus en gebakken radijsjes
Kipfilet in romige champignonsaus met dragon

Kipfilet in romige champignonsaus met dragon

met krieltjes en witloof-appelsalade
Varkenshaas met pistache-gremolata en labne

Varkenshaas met pistache-gremolata en labne

met pastinaakpuree en regenboogwortels
Kipworstjes met cheesy aardappelpuree

Kipworstjes met cheesy aardappelpuree

met gestoofde rode kool, appel en nootmuskaat
Kruidige garnalencurry met citroen en koriander

Kruidige garnalencurry met citroen en koriander

met rijst, paprika en kokosmelk
Familie-burgeravond: veggie burger op z'n Italiaans

Familie-burgeravond: veggie burger op z'n Italiaans

zelf samenstellen, samen genieten!
Pita's met kip, sojabonen en honing-gemberdressing

Pita's met kip, sojabonen en honing-gemberdressing

met pinda's, regenboogkoolsla en salade
Za'atar wraps met varkensvlees en verse kruiden

Za'atar wraps met varkensvlees en verse kruiden

met appelsienroomkaas, frisse salsa en sumak
Linguine met vegetarische gehaktballetjes

Linguine met vegetarische gehaktballetjes

met geroosterde-groentensaus en vers basilicum
Brandt & Levie worst met wortel-pastinaakstoemp

Brandt & Levie worst met wortel-pastinaakstoemp

met uienchutney, tomaat en verse kruiden
Heekfilet à la meunière met wortel-linzenpuree

Heekfilet à la meunière met wortel-linzenpuree

met spinazie en geroosterd amandelschaafsel