Skip to main content
Omelet-wrap met Aziatisch gekruid gehakt
Omelet-wrap met Aziatisch gekruid gehakt

Omelet-wrap met Aziatisch gekruid gehakt

met sojasaus, groenten en zoet-pittige chilisaus

Wortels zijn rijk aan vitamine A, dus krijgen je ogen en afweersysteem een extra boost van dit gerecht.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
-30% koolhydraten
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Prei

1 cm

Verse gember

2.5 gram

Verse koriander

2 stuk(s)

Ei

10 ml

Sojasaus

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

100 gram

Rundergehakt

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

2.5 ml

[Plantaardige] melk

1 el

Wittewijnazijn

Voedingswaarden

Energie (kcal)578 kcal
Energie (kJ)2419 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten22 g
waarvan suikers16 g
Vezels10.2 g
Eiwitten36 g
Zout3 g

Benodigdheden

Rasp
Bord
Pan
Garde

Instructies

Frisse komkommer maken
1

Halveer de komkommer en snijd in frieten. Rasp de gember met een fijne rasp. Meng in een kom 1 el wittewijnazijn per persoon met een snuf zout, de gember en de komkommerfrieten. Meng goed en laat staan tot serveren.

Snijden
2

Rasp de wortel met een grove rasp. Snijd de prei in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de koriander fijn.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Eieren klutsen
3

Kluts met een garde in een kom de eieren met de helft van de koriander, de sojasaus en een scheutje melk. Breng op smaak met peper en zout. Breng ruim water aan de kook in een pan. Zet een warmtebestendig bord op de pan. Dit bord gebruik je later om de gebakken omelet warm te houden.

Omelet bakken
4

Verwarm 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middellaag vuur. Verdeel een dun laagje (ongeveer de dikte van een pannenkoek) van het omeletmengsel over de bodem van de koekenpan en bak 2 - 3 minuten, of tot het eimengsel gestold is (zie Tip 1). Draai de omelet voorzichtig om en bak nog 1 minuut (zie Tip 2). Leg de omelet op het verwarmde bord. Herhaal tot je 1 grote omelet per persoon hebt.

Tip: Tip 1: Zorg ervoor dat, wanneer je het mengsel in de pan giet, je het in een draaibeweging over de hele koekenpan verdeelt. Het ei is gestold wanneer het geheel lichter van kleur is geworden. Tip 2: De omelet is vrij breekbaar. Maak de omelet eerst volledig los van de pan alvorens je hem probeert om te draaien.

Vulling maken
5

Verwarm een tweede koekenpan met 1/4 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur. Fruit de prei en knoflook 3 - 4 minuten. Voeg het gehakt toe en bak los. Voeg vervolgens de geraspte wortel en 1 1/2 tl Koreaanse kruiden per persoon toe en roerbak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gehaktmengsel over het midden van de omelet. Leg er een paar komkommerfrieten op en rol de omelet dicht. Besprenkel met de zoet-pittige chilisaus. Garneer met de overige koriander. Serveer met de overige komkommerfrieten.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen