Skip to main content
Romige mafaldine met Grana Padano en rucola

Romige mafaldine met Grana Padano en rucola

met balsamicocrème, Siciliaanse kruiden, groenten en amandelen

4.1
(414)

Receptontwikkelaar Steffi: "Het lijkt misschien gek, sojasaus in dit Italiaanse pastarecept, maar dit zoute ingrediënt geeft een heerlijke umamismaak aan de groenten! In combinatie met de zoete balsamicocrème waarmee je het gerecht afmaakt, zorgt het voor een heerlijk gebalanceerd geheel."

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Ei
Amandelnoten
Pinda's
Zwaveldioxide en sulfiet
Soja
Ei
Soja
Kan sporen van allergenen bevatten
Noten
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Mafaldine

(Bevat: Ei, Soja, Kan sporen van allergenen bevatten, Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Champignonmix

50 gram

Roomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

30 gram

Rucola

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat: Noten, Sesamzaad, Kan sporen van allergenen bevatten, Amandelnoten, Pinda's)

8 ml

Balsamicocrème

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Rode ui

Zelf toevoegen

50 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

¼ el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2865 kJ
Energie (kcal)685 kcal
Vetten23.1 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten84.7 g
waarvan suikers14 g
Vezels10.4 g
Eiwitten29.9 g
Zout2.9 g
Potassium61.3 mg
Calcium10.5 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Pan
Hapjespan of grote koekenpan

Instructies

1
  • Bereid de bouillon.
  • Breng water aan de kook in een pot en kook de pasta 7 - 9 minuten.
  • Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui.
2
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een grote sauteerpan op hoog vuur. Bak de ui en de groentemix 2 minuten.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Bak de knoflook 2 - 3 minuten.
  • Blus af met de wittewijnazijn. Voeg de bouillon en de sojasaus toe.
3
  • Voeg de pasta, roomkaas en Siciliaanse kruidenmix toe aan de groenten.
  • Meng goed en voeg eventueel een scheutje kookvocht toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Hak de amandelen grof.
  • Serveer de pasta op borden.
  • Garneer met de rucola, de Grana Padano en de amandelen.
  • Besprenkel met de balsamicocrème en extra vierge olijfolie naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders