Skip to main content
Runderchipolata met gewokte groenten en krieltjes
Runderchipolata met gewokte groenten en krieltjes

Runderchipolata met gewokte groenten en krieltjes

Een Hollandse wokschotel met kruidige worstjes

3.5
(3,4 k)

Door de runderchipolata krijgt dit gerecht de lekkere kruidige smaak die het nodig heeft. Chipolata zijn worstjes die normaal gesproken van varkensvlees worden gemaakt en oorspronkelijk uit Frankrijk komen. De chipolata die je deze week in de box vindt, zijn gemaakt van rundvlees.

Tags:
Riche en protéines
Riche en fibres
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Fruits à coque

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

250 g

Grenailles

75 g

Haricots verts

10 g

Amandes

(Contient: Fruits à coque Peut contenir: Fruits à coque, Graines de sésame, Arachides)

½

Oignon

½

Poivron jaune

½

Tomate

2

Chipolatas de bœuf

1.5 cc

Paprika en poudre

2 brin(s)

Persil frisé frais

(Peut contenir: Céleri)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive

à votre goût

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)655 kcal
Énergie (kJ)2741 kJ
Graisses25 g
dont saturés8 g
Glucides63 g
Fibres12 g
Protéines39 g

Ustensiles

Couvercle
Casserole
Poêle
Assiette

Instructions

Voeg na 5 minuten de sperziebonen toe
1

Schil of was de krieltjes grondig, snijd de grote krieltjes in kwarten en de kleine doormidden. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd doormidden. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel en kook de krieltjes, afgedekt, 10 minuten. Voeg na 5 minuten de sperziebonen toe. Giet af en spoel af met koud water.

2

Hak de amandelen grof. Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de amandelen, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijd de runderchipolata in drieën
3

Snipper de ui. Snijd de paprika in dunne repen en snijd de tomaat in parten. Snijd de runderchipolata in drieën.

Voeg de paprika toe
4

Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Zet het vuur iets hoger, voeg de runderchipolata toe en bak 4 minuten. Voeg de krieltjes, sperziebonen, paprika, tomaat, paprikapoeder, peper en zout toe en bak 5 minuten.

5

Snijd of hak ondertussen de krulpeterselie fijn.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de maaltijd over de borden en garneer met de krulpeterselie en amandelen.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes