Door de runderchipolata krijgt dit gerecht de lekkere kruidige smaak die het nodig heeft. Chipolata zijn worstjes die normaal gesproken van varkensvlees worden gemaakt en oorspronkelijk uit Frankrijk komen. De chipolata die je deze week in de box vindt, zijn gemaakt van rundvlees.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
250 g
Grenailles
75 g
Haricots verts
10 g
Amandes
½
Oignon
½
Poivron jaune
½
Tomate
2
Chipolatas de bœuf
1.5 cc
Paprika en poudre
2 brin(s)
Persil frisé frais
½ cs
Huile d'olive
à votre goût
Poivre et sel
Schil of was de krieltjes grondig, snijd de grote krieltjes in kwarten en de kleine doormidden. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd doormidden. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel en kook de krieltjes, afgedekt, 10 minuten. Voeg na 5 minuten de sperziebonen toe. Giet af en spoel af met koud water.
Hak de amandelen grof. Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de amandelen, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snipper de ui. Snijd de paprika in dunne repen en snijd de tomaat in parten. Snijd de runderchipolata in drieën.
Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Zet het vuur iets hoger, voeg de runderchipolata toe en bak 4 minuten. Voeg de krieltjes, sperziebonen, paprika, tomaat, paprikapoeder, peper en zout toe en bak 5 minuten.
Snijd of hak ondertussen de krulpeterselie fijn.
Verdeel de maaltijd over de borden en garneer met de krulpeterselie en amandelen.