topBanner
Romige ovenschotel met aardappelschijfjes en snijbonen

Romige ovenschotel met aardappelschijfjes en snijbonen

met prei en cherrytomaten

Lees meer

Wist je dat het groene gedeelte van de prei de meeste vitaminen en mineralen bevat? Snijd iets fijner, was goed en stoof mee voor een extra voedzame ovenschotel!

Labels:FamilieVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Aardappelschijfjes

100 gram

Snijbonen

½ stuk(s)

Prei

2 mespuntje(s)

Nootmuskaat

1 zakje(s)

Paprikapoeder

200 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

250 gram

Rode cherrytomaten

50 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Wittewijnazijn

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2524 kJ
Energie (kcal)603 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
Koolhydraten45 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels11 g
Eiwitten17 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Koekenpan
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in schuine reepjes van 2 cm. Snijd de prei in dunne ringen. Halveer de rode cherrytomaten. Rasp met een fijne rasp per persoon 2 mespuntjes nootmuskaat.

2

Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de prei en gesneden snijbonen 4 - 6 minuten. Voeg 1/2 zakje paprikapoeder per persoon toe en bak 1 - 2 minuten mee. Blus de prei af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon en de kookroom. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon eroverheen. Roer goed en laat 2 - 4 minuten inkoken. Breng op smaak met peper, zout en de geraspte nootmuskaat.

3

Verdeel de aardappelschijfjes in de ovenschaal. Leg de cherrytomaten erbij. Kruid met peper en zout. Giet de roomsaus met prei en snijbonen eroverheen. Bestrooi met de geraspte pecorino.

4

Zet de ovenschotel 8 - 10 minuten in de oven, of totdat de kaas mooi goudbruin is gekleurd. Verdeel de ovenschotel over de borden.