Pecorino is een Italiaanse schapenkaas en lijkt op parmigiano reggiano, maar wordt korter gerijpt en heeft daardoor een zachtere smaak.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
3 pièce(s)
Boulettes de bœuf et de porc
200 g
Mélange de légumes italiens
100 g
Passata
20 g
Pecorino râpé AOP
5 g
Persil plat frais
½ sachet(s)
Mélange d’épices siciliennes
1 pièce(s)
Gousse d'ail
75 g
Riz long grain
½ cs
Beurre [végétal]
½ cs
Huile d'olive
à votre convenance
Poivre et sel
¼ pièce(s)
Cube de bouillon de légumes à faible teneur en sel
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en 1 1/2 tl Siciliaanse kruidenmix per persoon 2 minuten.
Voeg de groentemix toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de passata en per persoon: 25 ml water en 1/4 groentenbouillonblokje toe aan de wok of hapjespan (zie Tip). Laat 5 - 7 minuten sudderen, of tot de groenten gaar zijn.
Halveer de gehaktballetjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 8 - 10 minuten rondom bruin. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn.
Meng de rijst en de helft van de pecorino door de groenten. Verdeel de tomatenrijst met groenten over de borden. Leg de gehaktballetjes erop. Garneer met de bladpeterselie en de overige pecorino.