Skip to main content
Platbroodpizza
Platbroodpizza

Platbroodpizza

Met Turkse peper, kaas en rucola

3.7
(3,8 k)

De basis voor een pizza bestaat uit een pizzabodem, wat kaas en tomatensaus. Dat laatste ingrediënt maak je deze week zelf van tomatenpuree, knoflook en water. Om de pizza een krachtige smaak te geven, leg je er ook een rode Turkse peper op. Dit is het kleine broertje van de puntpaprika.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Végé
Allergènes:
Gluten
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

1

Gousse d'ail

1

Piments rouges turcs

125 g

Champignons

1 boîte(s)

Concentré de tomate

2

Pain libanais complet

(Contient: Gluten)

50 g

Gouda mi-vieux en tranches

(Contient: Lait (contient du lactose))

1 cc

Romarin séché

20 g

Roquette

(Peut contenir : Céleri)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive

à votre goût

Huile d'olive vierge extra

à votre goût

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)782 kcal
Énergie (kJ)3271.9 kJ
Graisses31 g
dont saturés12 g
Glucides89 g
Fibres15 g
Protéines28 g

Ustensiles

Four
Poêle
Bol
Papier sulfurisé
Plaque de cuisson

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de Turkse pepers in dunne ringen.
2

Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de Turkse peper in dunne ringen en de champignons in plakken.

Bereid de saus van tomaat en knoflook.
3

Meng de tomatenpuree met de knoflook in een kom. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de tomaat-knoflookpuree 3 minuten op laag vuur. Voeg 2 el water per persoon toe en roer goed door totdat er een gladde saus ontstaat.

Beleg de pizza´s.
4

Smeer de eerste 2 platbroden in met een deel van de tomatensaus. Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier en verdeel er vervolgens een deel van de champignons en Turkse pepers over. Bestrooi met een deel van de belegen kaas, rozemarijn, peper en zout.

5

Bak de platbroodpizza's 7 – 9 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin zijn.

6

Beleg ondertussen de volgende 2 platbroden en herhaal de handelingen.

Verdeel de pizza´s over de borden en besprenkel met extra vierge olijfolie.
7

Verdeel de platbroodpizza’s over de borden en garneer met de rucola. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en bestrooi met extra peper.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes