De basis voor een pizza bestaat uit een pizzabodem, wat kaas en tomatensaus. Dat laatste ingrediënt maak je deze week zelf van tomatenpuree, knoflook en water. Om de pizza een krachtige smaak te geven, leg je er ook een rode Turkse peper op. Dit is het kleine broertje van de puntpaprika.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
1
Gousse d'ail
1
Piments rouges turcs
125 g
Champignons
1 boîte(s)
Concentré de tomate
2
Pain libanais complet
50 g
Gouda mi-vieux en tranches
1 cc
Romarin séché
20 g
Roquette
½ cs
Huile d'olive
à votre goût
Huile d'olive vierge extra
à votre goût
Poivre et sel
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de Turkse peper in dunne ringen en de champignons in plakken.
Meng de tomatenpuree met de knoflook in een kom. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de tomaat-knoflookpuree 3 minuten op laag vuur. Voeg 2 el water per persoon toe en roer goed door totdat er een gladde saus ontstaat.
Smeer de eerste 2 platbroden in met een deel van de tomatensaus. Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier en verdeel er vervolgens een deel van de champignons en Turkse pepers over. Bestrooi met een deel van de belegen kaas, rozemarijn, peper en zout.
Bak de platbroodpizza's 7 – 9 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin zijn.
Beleg ondertussen de volgende 2 platbroden en herhaal de handelingen.
Verdeel de platbroodpizza’s over de borden en garneer met de rucola. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en bestrooi met extra peper.