Skip to main content
Keto hake
Tags:
-30 % de glucides
Légumes ++
Allergènes:
Poisson

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson25 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½ pièce(s)

Gousse d'ail

½ pièce(s)

Oignon

¼ pièce(s)

Piment rouge

½ pièce(s)

Poivron

½ pièce(s)

Pak-choï

1 pièce(s)

Tomate

½ cc

Paprika fumé en poudre

1 pièce(s)

Filet de merlu

(Contient: Poisson)

90 ml

Lait de coco

¼ pièce(s)

Citron vert

5 g

Coriandre fraîche

(Peut contenir : Céleri)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive

100 ml

Eau

⅓ pièce(s)

Cube de bouillon de poisson à faible teneur en sel

½ cs

Beurre [végétal]

2 cs

Huile d'olive vierge extra

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kJ)2899 kJ
Calories693 kcal
Graisses57.1 g
Graisses saturées23.6 g
Glucides15.9 g
Sucres11.4 g
Fibres alimentaires10.6 g
Protéines28.9 g
Sel1.4 g
Potassium439.3 mg
Calcium68.1 mg
Iron0.9 mg

Ustensiles

Casserole avec couvercle
Poêle à bords hauts
Essuie-tout
Petit bol

Instructions

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snipper de ui.
  • Snijd de rode peper fijn (zie Tip).
  • Snijd de Turkse groene peper in smalle repen.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Verwijder dan de zaadlijsten, of gebruik dan naar smaak minder rode peper.

Groenten bakken
2
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de ui, rode peper en Turkse groene peper 4 - 6 minuten.
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en snijd de broccolini in 3 gelijke stukken.
  • Voeg de knoflook, tomaat, broccolini en het gerookt paprikapoeder toe en bak nog 3 - 4 minuten.
Vis bereiden
3
  • Bereid de bouillon met per persoon 1/3 bouillonblokje en 100ml water.
  • Dep de vis droog met keukenpapier en breng beide kanten op smaak met peper en zout.
  • Verlaag het vuur en leg de vis op de groenten.
  • Giet de bouillon en kokosmelk erover (zie Tip).

Tip: Het is niet erg als de vis niet helemaal onder water ligt.

Limoen raspen
4
  • Dek de soep af en laat 10 - 15 minuten zachtjes koken, of tot de vis gaar is.
  • Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen in 8 partjes.
  • Voeg 1/2 tl limoenzest per persoon toe aan de soep.
Korianderolie maken
5
  • Hak de koriander fijn.
  • Meng de koriander in een kleine kom met 2 el extra vierge olijfolie per persoon.
  • Knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de kleine kom. (@P1 heb je nog limoenzest over? Dan kan deze er misschien ook bij in.)
  • Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Verdeel de soep over diepe borden.
  • Garneer met de korianderolie.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes