Bestrooi aan het einde ieder bord met wat provolone en salie voor de liefhebbers.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
½ pièce(s)
Échalote
1 pièce(s)
Gousse d'ail
1 pièce(s)
Tomate à chair ferme
½ brin(s)
Romarin frais
4 leaves
Sauge fraîche
½ pièce(s)
Concentré de tomate
90 g
Penne complètes
(Contient: Gluten Peut contenir: Lupin, Soja, Œuf, Moutarde)
150 g
Épinards
(Peut contenir: Céleri)
50 g
Mini-copeaux de provolone
(Contient: Lait (contient du lactose))
½ cs
Beurre
(Contient: Lait (contient du lactose))
½ cc
Vinaigre balsamique noir
¼ pièce(s)
Bouillon de légumes
à votre goût
Poivre et sel
Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de penne.
Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de vleestomaat in parten. Ris de rozemarijnblaadjes van de takjes en hak de rozemarijn en salie fijn.
Smelt de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en rozemarijn 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree en het grootste deel van de salie toe en bak al roerende 2 minuten. Voeg de vleestomaat en zwarte balsamicoazijn toe en roerbak nog 1 minuut op middelhoog vuur.
Kook ondertussen de penne, afgedekt, 10 – 12 minuten en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.
Voeg 100 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng afgedekt aan de kook.
Voeg vervolgens de spinazie, eventueel in delen, toe en laat slinken. Voeg de helft van de provolone toe en laat al roerende smelten. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de penne toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige provolone. Garneer voor de liefhebbers met de overige salie.