Skip to main content
Penne integrale uit de oven met buffelmozzarella en spinazie
Penne integrale uit de oven met buffelmozzarella en spinazie

Penne integrale uit de oven met buffelmozzarella en spinazie

Een Italiaanse pastaschotel boordevol groenten

3.6
(1,5 k)

Heb je niet zoveel tijd om te koken? Je kunt de pasta, inclusief groenten, ook al ’s middags maken. Het enige wat je dan nog ’s avonds hoeft te doen is de pasta af te bakken in de oven (stap 7 en 8). Op zoek naar meer tips hoe je tijd kunt besparen in de keuken? Kijk dan op ons blog!

Tags:
Riche en protéines
Riche en fibres
Pour le plaisir des enfants
Végé
Allergènes:
Gluten
Lait (contient du lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation40 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

90 g

Penne complètes

(Contient: Gluten Peut contenir: Lupin, Soja, Œuf, Moutarde)

1

Gousse d'ail

½

Poireau

1

Tomates prunes

75 g

Mozzarella au lait de bufflonne

(Contient: Lait (contient du lactose))

2 brin(s)

Origan frais

150 g

Épinards

(Peut contenir: Céleri)

2 cs

Crème fraîche bio

(Contient: Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

à votre goût

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)861 kcal
Énergie (kJ)3602.4 kJ
Graisses47 g
dont saturés24 g
Glucides72 g
Fibres15 g
Protéines31 g

Ustensiles

Four
Couvercle
Casserole
Poêle
Mixeur plongeant
Assiette

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel. Kook de penne met een beetje zout, afgedekt, 9 – 10 minuten en giet daarna af.

Snijd de buffelmozarella in plakken
3

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Snijd de prei in fijne ringen. Snijd de tomaat en buffelmozzarella in dunne plakken. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en snijd fijn.

Voeg de spinazie toe in delen
4

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de prei toe, draai het vuur hoger, en bak 4 minuten mee. Voeg de spinazie, eventueel in delen, toe en laat al roerende slinken. Voeg de oregano en de crème fraîche toe en roer door.

5

Haal de pan van het vuur en pureer de groenten met een staafmixer tot een grove saus. Voeg vervolgens de penne toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de mozzarella over de tomaten
6

Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie. Verdeel de pasta over de ovenschaal en bedek de pasta met een laag tomaten. Verdeel hierover de buffelmozzarella.

7

Bak de pastaschotel 15 minuten in de oven.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
8

Verdeel de pasta over de borden.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes